avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INCETARE CIM CONF. ART. 31 ALIN. (3)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INCETARE CIM CONF. ART. 31 ALIN. (3)

Buna seara,
Am un salariat care lipseste nemotivat de la locul de munca. Acesta este inca in perioada de proba. Pot sa-i inchid contractul de munca conf. art. 31 alin. (3) CM din initiativa angajatorului, fara a ma complica? Adica toata acea procedura de desfacere a cim conf. art. 61 lit. a din CM (referat, decizie comisie cercetare disciplinara, convocare salariat, pv cercetare disciplinara......). De la data care lipseste si pana in momentul in care vreau sa-i inchid conf. art. 31 alin. (3) CM, va fi pontat nemotivat. (persoana in cauza nu mai este in tara). Absentele nemotivate nu le mai suspend in revisal conf. art. 52 alin. (1) lit. a) CM, deoarece nu mai urmeaza acea cercetare disciplinara prealabila - este corect?
Corect se face decizie de incetare CIM in perioada de proba, sau notificare? Se trimite prin posta cu confirmare de primire, fara a fi nevoie de semnatura salariatului pe decizie(sau notificare)?
Va multumesc, o seara placuta!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:05, 21 Aprilie 2016
Da, puteti sa-i incettai c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun.

Art.31 C.mun.
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
...

Notificarea i-o puteti comunica prin posta cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere in perioada de proba ContSters327883 ContSters327883 in cazul, ipotetic desigur, un angajat aflat in perioada de proba anunta, in timp legal, ca are concediu medical pentru cateva zile, mai mult de 3, insa ... (vezi toată discuția)
Notificare perioada de proba alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Subiect: Notificare perioada de proba In cazul in care salariatul este inca in perioada de proba si doreste sa inceteze raporturile cu societateadaca vine si ... (vezi toată discuția)
Incadrare incetare cim prin neprezentare Grisina Grisina Buna ziua, Am o situatie cu care nu m-am mai intalnit pana acum: am incheiat un CIM cu o persoana, cu o zi inaintea inceperii activitatii l-am transmis in ... (vezi toată discuția)