avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrare incetare CIM prin neprezentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrare incetare CIM prin neprezentare

Buna ziua,
Am o situatie cu care nu m-am mai intalnit pana acum: am incheiat un CIM cu o persoana, cu o zi inaintea inceperii activitatii l-am transmis in REVISAL dar persoana angajata nu s-a prezentat la locul de munca.
V-as ruga sa-mi spuneti la ce articol din Codul muncii pot sa-l incadrez pentru incetare/anulare CIM si cum transmit acest fapt in REVISAL.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:19, 25 Noiembrie 2011
Avand in vedere faptul ca persoana a semnat un contract prin care s-a angajat sa presteze o munca si nu s-a prezentat la serviciu, ea va fi pontata absenta nemotivat, si va trebui sa demarati procedura de cercetare disciplinara.
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
resurseumanealba, utilizator
1. il puneti absent nemotivat si, numai in functie de ce aveti Reglementat intern, i-ati putea inceta contractul in urma unei cercetari disciplinare;

2. insa varianta cea mai usoara este de a inceta contractul in perioada de proba, printr-o simpla notificare catre angajat (art.31 alin 3 din Codul muncii)
Nu este nevoie sa va complicati cu cercetarea disciplinara. Fiind in perioada de proba incetarea contractului poate avea loc la initiativa oricarei parti printr-o notificare scrisa, fara preaviz.
Notificati-l in scris si ii incetati CIM cu art. 31 alin3 din codul muncii.
In astfel de situatii tb sa astept confirmarea ca a primit notificarea si apoi sa fac incetarea cim cu art. 31 sau pot sa fac incetare cim cu art. 31 astazi 24.11.2011 (prima zi in care trebuia sa se prezinte) si tot astazi ii trimit si notificarea?
Elssa a scris:

In astfel de situatii tb sa astept confirmarea ca a primit notificarea si apoi sa fac incetarea cim cu art. 31 sau pot sa fac incetare cim cu art. 31 astazi 24.11.2011 (prima zi in care trebuia sa se prezinte) si tot astazi ii trimit si notificarea?

Nu mai trebuie sa asteptati confirmarea ca a primit notificarea ... faceti incetarea c.i.m. si apoi ii comunicati decizia respectiva ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim conf. art. 31 alin. (3) cioc natalia cioc natalia Buna seara, Am un salariat care lipseste nemotivat de la locul de munca. Acesta este inca in perioada de proba. Pot sa-i inchid contractul de munca conf. ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz helias helias Buna seara. Va rog sa imi spune-ti daca un proaspat angajat poate sa demisioneze fara preavizul specificat in CIM? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Concediere in perioada de proba ContSters327883 ContSters327883 in cazul, ipotetic desigur, un angajat aflat in perioada de proba anunta, in timp legal, ca are concediu medical pentru cateva zile, mai mult de 3, insa ... (vezi toată discuția)