avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere in perioada de proba

in cazul, ipotetic desigur, un angajat aflat in perioada de proba anunta, in timp legal, ca are concediu medical pentru cateva zile, mai mult de 3, insa ulterior nu prezinta niciun document justificativ si nu mai poate fi contactat, pot incepe cercetarea disciplinara pentru absente nemotivate? sau, in baza unui pontaj, pot inceta CIM cu art. 31 alin. 3 si trimit prin Posta la adresa din buletin un exemplar in original al notificarii de incetare CIM?
Cel mai recent răspuns: ContSters327883 , utilizator 13:29, 22 August 2014
Daca se afla in perioada de proba,parerea mea este sa nu va complicati cu cercetarea disciplinar si sa va folositi de prevederile art.31 alin.3 C.mun.

Notificarea incetarii c.i.m. o puteti trimite prin posta recomandata cu confirmare de primire.
Art. 31 alin. 3 arata:
" Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia. "

Cu alte cuvinte notificarea prin care doriti incetarea contractului trebuie emisa in interiorul sau, cel tarziu, in ultima zi a perioadei de proba.
Un alt aspect, orice decizie a angajatorului (includem aici si notificarea emisa in baza art. 31 alin. 3) produce efecte de la data comunicarii catre salariat, de la data la care a luat efectiv la cunostinta.
Avand in vedere cele de mai sus, salariatul poate solicita si obtine anularea notificarii.

Daca nu s-a prezentat la locul de munca si nu a justificat aceasta lipsa atunci, vinovat fiind de aceasta fapta, aveti temeiuri pentru a demara cercetarea disciplinara si sa decideti incetarea CIM.
multumiri pentru ambele raspunsuri, unde am cel putin 3 zile de absente nemotivate, voi aplica cercetarea disciplinara, unde am 1 sau 2 zile va trebui sa folosesc notificarea si voi demonstra cu un pontaj atunci cand angajatul nu doar ca nu anunta ca nu mai serveste, insa nu reusesc nici sa semnez ceva cu el (55 b in cazul minunat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire loc de munca fara a anunta ella_camy ella_camy Buna ziua. va rog daca puteti sa imi spuneti ce mi se poate intampla daca plec pur si simplu de la locul de munca fara sa anunt. Mentionez ca lucrez de o ... (vezi toată discuția)
Concediere in perioada de proba LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Am urmatoarea situatie : un salariat angajat cu CIM pe perioada nedeterminata in data de 20.09.2015 si aflat in perioada de proba( 90 zile cf. CIM ) de la data ... (vezi toată discuția)
Incetare cim perioada de proba madalinatone madalinatone Buna seara, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am mai multi salariati, care sunt perioada de proba si care abseteaza nemotivat de cateva zile bune. Cum ... (vezi toată discuția)