avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Parasire loc de munca fara a anunta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Parasire loc de munca fara a anunta

Buna ziua.
va rog daca puteti sa imi spuneti ce mi se poate intampla daca plec pur si simplu de la locul de munca fara sa anunt. Mentionez ca lucrez de o luna. am un contract facut doar cu copie dupa C.I, fara a preda celelelte acte necesare angajarii. Contractul este pe perioada nedeterminata de 4 ore, insa cu nu stiu ce posibilitate de incetare in primele 90 de zile, din vina oricarei dintre parti. Ce mi se poate intampla daca pur si simplu nu ma mai prezint la serviciu?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 11 Iulie 2011
Cele 90 de zile de care stiti dvs. constituie perioada de proba, in care contractul poate inceta deoarece nu corespundeti cerintelor postului.
Va puteti "alege" cu o cercetare disciplinara pentru absente nemotivate si, finalmente, cu incetarea contractului pentru absente nemotivate...
Dacă sunteţi în perioada de proba, vezi CIM, notificaţi în scris angajatorul că nu mai doriţi să vă continuaţi activitatea.
Dacă aţi depăşit perioada de probă depuneţi demisia.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
carmenasaliah, utilizator
Art.31 alin.3 C.mun. prevede ca , pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Emiterea notificarii privind incetarea contractului individual de munca, in temeiul art. 31 alin. (3) C. muncii trebuie sa o faceti, cel tarziu, in ultima zi a perioadei de proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere in perioada de proba LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Am urmatoarea situatie : un salariat angajat cu CIM pe perioada nedeterminata in data de 20.09.2015 si aflat in perioada de proba( 90 zile cf. CIM ) de la data ... (vezi toată discuția)
Notificare incetare contract individual de munca siro siro Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca incetare contractului individual de munca in perioada de proba, (de 90 zile calendaristice) se poate face doar printr-o ... (vezi toată discuția)
Contract individual de muncă nedeterminat cu clauză de 90 de zile Liliana Patrana Liliana Patrana Ce înseamnă notificare scrisă sau cum se face către angajator pentru că,din cât am înțeles eu nu este formulată ca și cum ți-ai da demisia pentru ... (vezi toată discuția)