Buna ziua.
va rog daca puteti sa imi spuneti ce mi se poate intampla daca plec pur si simplu de la locul de munca fara sa anunt. Mentionez ca lucrez de o luna. am un contract facut doar cu copie dupa C.I, fara a preda celelelte acte necesare angajarii. Contractul este pe perioada nedeterminata de 4 ore, insa cu nu stiu ce posibilitate de incetare in primele 90 de zile, din vina oricarei dintre parti. Ce mi se poate intampla daca pur si simplu nu ma mai prezint la serviciu?
Va multumesc
Cele 90 de zile de care stiti dvs. constituie perioada de proba, in care contractul poate inceta deoarece nu corespundeti cerintelor postului.
Va puteti "alege" cu o cercetare disciplinara pentru absente nemotivate si, finalmente, cu incetarea contractului pentru absente nemotivate...
Dacă sunteţi în perioada de proba, vezi CIM, notificaţi în scris angajatorul că nu mai doriţi să vă continuaţi activitatea.
Dacă aţi depăşit perioada de probă depuneţi demisia.
Art.31 alin.3 C.mun. prevede ca , pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Emiterea notificarii privind incetarea contractului individual de munca, in temeiul art. 31 alin. (3) C. muncii trebuie sa o faceti, cel tarziu, in ultima zi a perioadei de proba.