avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notificare incetare contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notificare incetare contract individual de munca

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca incetare contractului individual de munca in perioada de proba, (de 90 zile calendaristice) se poate face doar printr-o Notificare , s-au se face prin Notificare iar in urma acesteia se intocmeste Decizie?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 18:09, 15 Mai 2016
Art.31 C.mun.
....
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
.....

Prin urmare, denunţarea unilaterală a contractului individual de muncă în baza art. 31 alin. (3) C.mun. nu este condiţionată de urmarea unei proceduri, singura condiţie de formă, stipulată ad validitatem, fiind cerinţa formei scrise a notificării.

"Introducerea cuvântului "numai" în cuprinsul alin. (4^1) al art. 31 din Codul muncii - in prezent art.31 alin.3 - are drept consecinţă inadmisibilitatea oricărei alte modalităţi de încetare a contractului individual de muncă în perioada de probă, în afara notificării scrise a oricăreia dintre părţi. Însă forma scrisă a notificării reprezintă o condiţie ad validitatem. (Alexandru Ţiclea, Modificările aduse Codului muncii în urma aprobării Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 65/2005 prin Legea nr. 371/2005, în Revista română de dreptul muncii nr. 4/2005, p. 13)".

In practica, unii angajatori emit si decizii de incetare.
@siro
Puteti sa o denumiti cum doriti, atat timp cat din continutul documentului rezulta notificarea (instiintarea) angajatului cu privire la incetarea CIM in cadrul perioadei de proba.
Daca documentul este emis de catre angajat, atunci angajatorul poate emite un document prin care constata incetarea unilaterala CIM de catre angajat, in cadrul perioadei de proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, in luna decembrie am decis sa intrerup raporturile ... crysad crysad Buna seara, in luna Decembrie am decis sa intrerup raporturile de munca cu compania la care lucram. Am semnat documentele (Notificarea si Decizia), ultima zi ... (vezi toată discuția)
Notificare incetare cim in perioada de proba cvt cvt buna ziua sunt angajator si am notifica un angajat care este in perioada de proba de incetarea cim. 1.nu a vrut sa semneze notificarea.o trimit prin posta ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba ca angajat dorel_santi dorel_santi am lucrat intr-o societate in perioada de proba, iar societatea decide prin notificare ca intemeiul art.31, aliniat 3 din legea nr 53/2003-codul muncii sunt ... (vezi toată discuția)