avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM perioada de proba

Buna seara,
Am nevoie de ajutorul dumneavoastra.
Am mai multi salariati, care sunt perioada de proba si care abseteaza nemotivat de cateva zile bune.
Cum pot sa le incetez contractul? Ok, prin 31 (3), DAR cum sa fac sa nu le platesc zilele absente? Este de ajuns sa-l trec nemotivat pe pontaj? Este nevoie de cercetare disciplinara ca are absente? Sa fie oare o problema ca il notific ca se inceteaza contractul dupa perioada in care el a absentat?
Sper sa ma puteti ajuta.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: madalinatone , utilizator 09:04, 29 Iunie 2015
Nu va complicati cu cercetarea disciplinara daca sunt in perioada de proba. Incetati-le raportul de munca cu art.31 alin.3 C.mun., perioada in care nu au venit la servici ii pontati absent nemotivat , fapt pentru care nu vor primi salariu aferent zilelor lipsa.

Notificarea de incetare a c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun. poate fi emisa pana in ultima zi a perioadei de proba , inclusiv.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere in perioada de proba ContSters327883 ContSters327883 in cazul, ipotetic desigur, un angajat aflat in perioada de proba anunta, in timp legal, ca are concediu medical pentru cateva zile, mai mult de 3, insa ... (vezi toată discuția)
Incetare cim conf. art. 31 alin. (3) cioc natalia cioc natalia Buna seara, Am un salariat care lipseste nemotivat de la locul de munca. Acesta este inca in perioada de proba. Pot sa-i inchid contractul de munca conf. ... (vezi toată discuția)
Incadrare incetare cim prin neprezentare Grisina Grisina Buna ziua, Am o situatie cu care nu m-am mai intalnit pana acum: am incheiat un CIM cu o persoana, cu o zi inaintea inceperii activitatii l-am transmis in ... (vezi toată discuția)