avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2000 soluții astăzi
Forum Activitate DanaSComan

Activitate DanaSComan

Daca o persoana isi face pasaport de cetatean roman cu domiciliui in strainatate (bineinteles persoana respectiva traieste si munceste legal in unul din statele UE)- deci renunta la C.I.-implicit si la domiciliul din Romania-mai intra sub incidenta acestei legi ?
Răspuns la discuția Redobândire permis auto
corectez: ian-2009
Răspuns la discuția Redobândire permis auto
Pt.ca permisul romanesc sa fie valabil aici- ar trebui sa poti face dovada ca ai locuit in Romania cel putin180 de zile in anul in care ti-ai obtinut permisul- este o lege data in 19.ian.2013 care prevede acest lucru- altfel risti sa te prinda si se va considera ca ai condus fara permis- si atunci lucrurile se complica rau de tot.
Răspuns la discuția Detinere 2 permise auto
Legal sa aiba 2 permise?-
-adica situatia prezentata mai sus- permisul romanesc obtinut prima data in 1982 - cerere preschimbare in 1991 in Germania si obtinere permis nemtesc( cel romanesc a fost atunci retinut)- iar in 1992 repatrire si redobandire acte de identitate romanesti inclusiv permis romanesc( permisul nemtesc nu a fost retinut de autoritati atunci).
Sau mai precis care e situatia legala care te indreptateste sa detii 2 permise de conducere?
Răspuns la discuția Detinere 2 permise auto
Multumesc pentru sfat- permisul nemtesc este inca valabil - toate permisele eliberate inainte de 19.ian .2013, s-au eliberat pentru o perioada nelimitata de timp- deci va trebui predat autoritatilor germane si sa suporte consecintele- sa speram nu mai aspre ca in Romania- contraventie sanctionata cu puncte de amenda (intre 9-20).
In 1991 o persoana a obtinut permis nemtesc in baza celui romanesc( a solicitat preschimbare) -la aceea data se afla in Germania solicitand azil politic.
In 1992 sa repatriat in tara , si-a refacut toate documentele de identitate, a solicitat inclusiv preschimbarea permisului german in permis romanesc de conducere- permisul german nu i-a fost retinut de autoritati.
In 2007 a obtinut niste grade suplimentare C, CE pt permisul romanesc.
Din 2008 se afla dinnou in Germania , munceste legal- dar foloseste permisul de conducere romanesc.
Ce il sfatuiti sa faca cu cel nemtesc- il tine in sertar.