avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Detinere 2 permise auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Detinere 2 permise auto

In 1991 o persoana a obtinut permis nemtesc in baza celui romanesc( a solicitat preschimbare) -la aceea data se afla in Germania solicitand azil politic.
In 1992 sa repatriat in tara , si-a refacut toate documentele de identitate, a solicitat inclusiv preschimbarea permisului german in permis romanesc de conducere- permisul german nu i-a fost retinut de autoritati.
In 2007 a obtinut niste grade suplimentare C, CE pt permisul romanesc.
Din 2008 se afla dinnou in Germania , munceste legal- dar foloseste permisul de conducere romanesc.
Ce il sfatuiti sa faca cu cel nemtesc- il tine in sertar.

Cel mai recent răspuns: DanaSComan , utilizator 22:15, 18 Aprilie 2016
Art 102, alin. 1, pct. 8 din ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulaţia pe drumurile publice*) – REPUBLICARE
deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale, dintre care unul eliberat de o autoritate competentă străină se sancţionează cu amendă prevăzută in clasa IV de sancţiuni, de la 9 la 20 puncte-amendă,


Conform dispozitie precizata,detinerea simultana a 2 permise de conducere se sanctioneaza,motiv care ar trebui sa determine pe detinator sa predea autoritatilor permisul din sertar
Este posibil ca permisul de conducere eliberat de autoritatile din Germania sa fie expirat. In acest caz respectiva persoana nu poseda doua permise nationale. In caz contrar permisul obtinut in Germania trebuie predat autoritatilor germane.
ing. Ioan Ciobanu
Multumesc pentru sfat- permisul nemtesc este inca valabil - toate permisele eliberate inainte de 19.ian .2013, s-au eliberat pentru o perioada nelimitata de timp- deci va trebui predat autoritatilor germane si sa suporte consecintele- sa speram nu mai aspre ca in Romania- contraventie sanctionata cu puncte de amenda (intre 9-20).
Sunteti in germania deci se aplica legile de acolo.
Dacă are permis care e problema?
E legal sa aibă și 2 permise.

Alte discuții în legătură

Permis de conducere auto mircea19 mircea19 Sint in posesia unui permis de conducere german eliberat pe baza permisului de conducere romanesc in 1990 atunci fiind cetatean roman. Detin si permisul ... (vezi toată discuția)
Permis preschimbat din rep. md in ro, nu este recunoscut in germania dumitrumd dumitrumd Buna ziua, Am o problema legata de preschimbarea permisul de conducere in unul german si as avea nevoie de un sfat legat de asta. In [b]2000[/b] am ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere viorella_m viorella_m Buna ziua tuturor! Azi m-am confruntat cu o probleme neplacuta. Sunt cetatean roman, cu domiciliul actual in Germania. In anul 2007 am obtinut in Romania ... (vezi toată discuția)