avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere auto

Sint in posesia unui permis de conducere german eliberat pe baza permisului de conducere romanesc in 1990 atunci fiind cetatean roman. Detin si permisul romanesc vechi care probabil nu mai e valabil.As putea obtine un permis de conducere romanesc nou?Mentionez ca momentan sant cetatean german.
Cel mai recent răspuns: alexandruteutisan , utilizator 23:30, 5 Ianuarie 2013
nu este permisa detinerea a doua permise nationale.
aveti posbilitatea preschimbarii permisului de conducere german in permis de conducere romanesc in conditiile in care aveti rezidenta si in Romania.
Cine impiedica detinerea sau obtinerea a doua permise nationale? A fost o perioada in care am avut doua permise de conducere , nemtii eliberindu-mi unul in baza celui romanesc dar fara invalidarea celui romanesc.Nici legea in Romania nu prevedea la acea data ca trebue predat permisul romanesc la eliberarea unui alt permis de conducere sau la pierderea cetateniei.
In 1990 tara noastra nu avea permise cu valabilitate europeana , daca detineti un permis european nu cred ca trebuie preschimbat cu cel romanesc , nu este voie sa detineti 2 permise valabil european

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detinere 2 permise auto DanaSComan DanaSComan In 1991 o persoana a obtinut permis nemtesc in baza celui romanesc( a solicitat preschimbare) -la aceea data se afla in Germania solicitand azil politic. In ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere viorella_m viorella_m Buna ziua tuturor! Azi m-am confruntat cu o probleme neplacuta. Sunt cetatean roman, cu domiciliul actual in Germania. In anul 2007 am obtinut in Romania ... (vezi toată discuția)
Obligat de legi, din 2002 detin doua permise de conducere, romanesc si spaniol cuziamusia cuziamusia In 1990 am obtinut in mod legal-prin examen- permis de conducere romanesc. in 2001 am emigrat in Spania unde legile spaniole (dupa obtinerea statului de ... (vezi toată discuția)