avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Detinere 2 permise auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Detinere 2 permise auto

In 1991 o persoana a obtinut permis nemtesc in baza celui romanesc( a solicitat preschimbare) -la aceea data se afla in Germania solicitand azil politic.
In 1992 sa repatriat in tara , si-a refacut toate documentele de identitate, a solicitat inclusiv preschimbarea permisului german in permis romanesc de conducere- permisul german nu i-a fost retinut de autoritati.
In 2007 a obtinut niste grade suplimentare C, CE pt permisul romanesc.
Din 2008 se afla dinnou in Germania , munceste legal- dar foloseste permisul de conducere romanesc.
Ce il sfatuiti sa faca cu cel nemtesc- il tine in sertar.

Cel mai recent răspuns: DanaSComan , utilizator 22:15, 18 Aprilie 2016
Legal sa aiba 2 permise?-
-adica situatia prezentata mai sus- permisul romanesc obtinut prima data in 1982 - cerere preschimbare in 1991 in Germania si obtinere permis nemtesc( cel romanesc a fost atunci retinut)- iar in 1992 repatrire si redobandire acte de identitate romanesti inclusiv permis romanesc( permisul nemtesc nu a fost retinut de autoritati atunci).
Sau mai precis care e situatia legala care te indreptateste sa detii 2 permise de conducere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere auto mircea19 mircea19 Sint in posesia unui permis de conducere german eliberat pe baza permisului de conducere romanesc in 1990 atunci fiind cetatean roman. Detin si permisul ... (vezi toată discuția)
Permis preschimbat din rep. md in ro, nu este recunoscut in germania dumitrumd dumitrumd Buna ziua, Am o problema legata de preschimbarea permisul de conducere in unul german si as avea nevoie de un sfat legat de asta. In [b]2000[/b] am ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere viorella_m viorella_m Buna ziua tuturor! Azi m-am confruntat cu o probleme neplacuta. Sunt cetatean roman, cu domiciliul actual in Germania. In anul 2007 am obtinut in Romania ... (vezi toată discuția)