In duplex, apartamentele sunt suprapuse.
Vecinul de sus, care vrea sa se racordeze, are canalizarea unita cu a celui de jos (care nu vrea sa se racordeze), chiar in dreptul unei guri de vizitare, sub chiuveta vecinului de jos. De acolo pleaca teava comuna pana la fosa. Implicatiile sunt imense, deoarece toata curtea. este betonata. Chiar si daca e sa spargem betonul din curte, nu vad vreo posibilitate de a scoate teava de canalizare, deoarece ar trebui sparta o bucata foarte mare din fundatie, pentru a ajunge la ramificatie. Din motivul asta, intrebarea inititiala este daca exista vreo lege care sa il oblice pe vecinul de jos sa se conecteze.
Buna ziua,
Cartierul rezidential in care locuiesc este format din duplexuri. Cele doua apartamente ale fiecarui duplex au canalizare comuna ce se varsa in fosa (o fosa/duplex). De curand, a ajuns canalizarea in zona, si dorim sa ne racordam la canalizare - fapt ce implica niste costuri destul de ridicate din partea fiecarui locatar al cartierului. Locatarul unuia dintre duplexuri insa se opune conectarii la canalizare, astfel blocandu-l pe celalalt vecin din duplex (vecinul sau dorind conectarea la reteaua de canalizare). Exista vreun temei legal care il poate constrange pe locatar sa se conecteze la reteaua de canalizare (si implicit sa plateasca partea sa de lucrare)? In caz ca nu, vecinul sau de duplex este blocat in a ase conecta la canalizare pana se hotaraste locatarul "problema"?
Multumesc,
Buna ziua,
Intentionez sa achizitionez un imobil, iar in contractul de vanzare cumparare exista urmatorul punct care nu imi este foarte clar:
V.2.2 In cazul intervenirii rezolutiunii de drept, promitentul vanzator are dreptul (nu si obligatia) de a notifica celeilalte parti o declaratie care sa prevada cazul/situatia de fapt ce atrage rezolutiunea de drept si intervenirea acesteia, avand totodata dreptul de a face publica rezolutiunea de drept (inclusiv prin notarea declaratiei in cartea funciara a imobilului promis spre vanzare, dispozitiile art.1552 urmand a se aplica prin asemanare, numai cat priveste formalitatiele de inscriere in cartea funciara). In orice situatie, rezolutiunea de drept produce efecte de la data intervenirii acesteia, ca urmare a nerespectarii obligatiei contractuale reglementate in mod expres.
Procedura a constat in completarea unui formular online, urmat de trimiterea coletului prin curier. In momentul predarii coletului catre curier, nu am mai intocmit nici o hartie care sa ateste starea placii de baza. Probabil ca, reprezentantul firmei de curierat oricum nu ar fi fost in masura sa confirme faptul ca placa de baza este intacta sau nu.
Am o problema legata de un produs (o placa de baza) pe care am trimis-o in garantie. Placa de baza a fost trimisa in garantie cu o problema care ar fi presupus inlocuirea acesteia (pot reveni cu detalii mai specifice daca e cazul), insa pentru a se eschiva de la aceasta, cei care ofera garantie mi-au indoit 4 pini din slotul pentru procesor. Ulterior au spus ca asa am trimis-o si mi-au anulat garantia. Practic e cuvantul meu impotriva cuvantului lor. Pot rezolva cumva aceasta situatie? Nu am o fotografie a produsului inainte de trimitere, dar nici nu cred ca ar conta - ar putea invoca faptul ca am deteriorat-o dupa ce as fi fotografiat-o.
Multumesc, dar vorbind strict despre sarma ghimpata, ar trebui sa pun afis pe gard? Cine e vinovat daca ramane respectivul agatat in soare.. ori ca si caz extrem moare de hemoragie ori infectie?
Am cateva intrebari referitoare la imprejmuirea cu un banal gard de plasa de sarma a unui teren intravilan dar care sa contina si sarma lamata (ghimpata tip Nato) in partea superioara
1. Autorizatia de construire enumera si materialele pe care le pot folosi?
2. In cazul in care nu sunt specificate materialele, pot pune sarma lamata?
3. In cazul in care o victima ramane agatata in gard cu rani grave, sunt considerat vinovat?
Cu stima,
P.S.Ș legea 50/1991 nu m-a luminat prea mult in directia asta.