Buna ziua,
Intentionez sa achizitionez un imobil, iar in contractul de vanzare cumparare exista urmatorul punct care nu imi este foarte clar:
V.2.2 In cazul intervenirii rezolutiunii de drept, promitentul vanzator are dreptul (nu si obligatia) de a notifica celeilalte parti o declaratie care sa prevada cazul/situatia de fapt ce atrage rezolutiunea de drept si intervenirea acesteia, avand totodata dreptul de a face publica rezolutiunea de drept (inclusiv prin notarea declaratiei in cartea funciara a imobilului promis spre vanzare, dispozitiile art.1552 urmand a se aplica prin asemanare, numai cat priveste formalitatiele de inscriere in cartea funciara). In orice situatie, rezolutiunea de drept produce efecte de la data intervenirii acesteia, ca urmare a nerespectarii obligatiei contractuale reglementate in mod expres.
Este o clauza in favoarea vanzatorului, in cazul neexecutarii obligatiei dvs., insa aceasta clauza ar trebui interpretata impreuna cu celelalte clauze din contract si nu separat.
E in favoarea eliminarii instantei pentru eliberarea CF dupa mine. E o clauza care descrie procedura de eliminare a mentiunii din CF privind promisiunea in caz ca dv. nu va indeplinti obligatiile din contract. Nu m-as ingrijora, mai degraba as verifica care sunt cazurile de rezolutiune de drept.
Este necesar sa cititi contractul coroborand clauzele intre ele, una singura rar aduce lumina in modul de redactare a contractului.