Am nevoie de indrumare.
Am aflat ca documente mele personale din corespondenta mea pe maill cu un coleg , documente cum ar fi cartea de identitate a mea ,actele masinii personale , asigurare casco , AU FOST FOLOSITE DE CATRE SOTIA LUI IN PROCESUL DE DIVORT .
Ea intrand in contul de maill al lui fara a avea acordul , plus ca a redirectionat aceste mailluri ce aveau stict caracter colegial si prietenesc fara alte conotatii , . domnul in cauza oferindu-se la acel moment sa ma ajute cu informatii despre un broker, care are o oferta mai buna de asigurare CASCO .
Ce pot face in acest caz de incalcare a protectiei datelor cu caracter personal .
Sincer nu ma simt confortabil sa stiu ca actele mele au fost distribuite de aceasta persoana .
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Buna ziua,
Varul meu a mostenit un apartament inainte de casatorie , dupa ce s-a casatorit sotia sa inaintat pretentia ca "pentru siguranta ei" sa ii doneze el , ei jumatate din apartament . Acum sunt in prag de divort si il ameninta ca ea are facturi pentru imbunatatiri in apartament pe numele ei si ca el nu mai are dreptul la nimic si sa isi ia hainele sa plece , ca nu are niciun drept . Este posibil asa ceva ?! intreb nu poate sa isi retraga actul de donatie pe care el la facut?
" in practica se mai utilizeaza documentul "Credit note", care poate fi considerat justificativ in cazul in care cuprinde toate informatiile necesare identificarii operatiunii economice efectuate, chiar si in cazul in care nu este reglementat de legislatia contabila si fiscala din Romania, respectiv Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal si OMFP 3512/2008 privind documentele financiar-contabile.
De obicei, in practica, documentul "credit note" se utilizeaza doar intre parteneri stabiliti in Romania si parteneri stabiliti in state membre din Uniunea Europeana sau state terte.
Un astfel de document se emite de furnizor sau prestator pentru diminuarea obligatiilor de plata datorate de cumparatorul bunurilor sau beneficiarul de servicii.
In Romania, documentul "Credit note " nu se utilizeaza din punct de vedere fiscal intre parteneri stabiliti pe teritoriul national.
Astfel,documentul "Factura - Nota de credit" nu poate fi considerat document justificativ in contabilitate pentru inregistrarea receptiei cu semnul minus, deoarece nu se regaseste in nomenclatorul documentelor financiar-contabile cuprins in OMFP 3512/2008 si este emis cu semnul plus, desi reprezinta un retur de produs .
Daca furnizorul este stabilit in Romania, atunci este necesara emiterea facturii de stornare a marfii expirate, conform prevederilor Art.155 alin.(19) si Art.159 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal."
"Pronunţată azi, 28.02.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei.
Document: Hotarâre 1165/2019 28.02.2019"
Si nici pana in ziua de astazi 11 aprilie 2019 nu am primit nimic de la Tribunal.
Sunt curioasa acel "drept de apel în 10 zile de la comunicare" de cand decurge ,din momentul cand a aparut pe portal, sau de cand primeste "acasa" hotararea".
Sunt foarte dezamagita de cum merg treburile in justie .
Daca la ceva atat de simpu dureaza ATAT de mult