avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1555 soluții astăzi
Forum Activitate Helena_18

Activitate Helena_18


Multumesc pentru raspuns!

adriandimitriu a scris:

O lege pentru ce vreți dvs nu există. Prețurile sunt stabilite de autoritățile locale . Consumul de apă menajeră include și canalizarea


Multumesc pentru raspuns!

trandafir2 a scris:

Buna ziua! Aveti dreptul sa vedeti facturile asociatiei. Solicitati facturile. Preturile medii sunt intre 9 si 16 lei/mc.
Cred ca la dvs se mai factureaza si altceva. Posibil canalizare, si va creste costul total. Apa se scurge undeva.


Multumesc pentru raspuns!

latka a scris:

Exista o autoritate națională care aproba aceste preturi. 35 RON, indiferent ca e un preț ce conține și partea de canalizare, e foarte mare. Luați legătura cu ANRSC.
[ link extern ] /




Multumesc pentru raspuns.
Cei de la asociatie sunt furnizori de apa si pretul este pentru apa rece + canalizare.

w_v_w_v a scris:

Asociatia de proprietari este furnizor propriu adica?
35lei m3 este pretul pe m3 de apa rece sau calda?
Au si canalizarea si epurare proprie?


Buna ziua!
Exista vreo lege care reglementeaza pretul apei in Romania? Asociatia de proprietari unde detin un imobil este furnizor privat de apa/canalizare (indepenent de RAJA) si factureaza metrul cub de apa cu 35 lei, in conditiile in care nu am gasit nicaieri un pret atat de mare.
Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra!
O zi buna!
Multumesc!
Mi-ati putea spune care sunt acele termene legale?

Madalina Pascu a scris:

Aveti nevoie de o consultanta din partea unui avocat. Va recomand sa faceti acest demers cat mai repede pentru a putea demara demersurile care se impun cat de curand pentru evitarea depasirii unor termene legale care ulterior va pot paraliza orice demers.

Buna ziua!

Multumesc mult de raspuns! Noi am achitat suma integrala pentru imobil. Am si cunoscut persoana care are promisiune bilaterala de vanzare cumparare pentru acelasi imobil din cadrul aceluiasi complex, incheiata cu acelasi dezvoltator. Am inteles ca cealalta persoana in cauza ar fi achitat pentru imobil un avans de 95%, cu un an inainte de a incheia noi promisiunea bilaterala de vanzare cumparare cu dezvoltatorul.



Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, este important de stiut daca dezvoltatorul a vandut sau a facut promisiuni de vanzare si altor persoane. In situatia in care a vandut, in functie de documentele si alte probatorii pe care le aveti, puteti cere in instanta anularea vanzarii sau despagubiri, restituirea avansului, etc. depinzand de situatia concreta de buna sau reaua credinta a cumparatorului. Daca dezvoltatorul doar a promis si altor persoane prin antecontracte vanzarea imobilului, in functie de indeplinriea conditiilor legale ce trebuie analizata de un avocat, se poate cere incheierea unui act care sa tina cont de vanzare-cumparare sau rezolutiunea cu daune-interese.

Buna seara! Am aflat ca dezvoltatorul de la care am achizitionat un imobil in curs de constructie printr-o promisiune bilaterala de vanzare cumparare a vandut acelasi imobil si altor persoane. Ce pot face in aceasta situatie in afara de a inscrie imobilul in Cartea Funciara, deoarece o clauza din contract ma impiedica sa fac asta? Multumesc!
Buna seara! Este adevarat ca dupa ce au trecut 6 luni de la expirarea datei limita de finalizare dintr-o promisiune de vanzare-cumparare a unui imobil clientii nu mai pot cere in instanta perfectarea actului de vanzare - cumparare in conformitate cu clauzele din promisiune?
Buna seara,

In cazul in care as obtine venituri din drepturi de autor prin intermediul unor platforme de tip Amazon, ce obligatii fiscale am?

Multumesc!