avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venituri din drepturi drepturi de autor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venituri din drepturi drepturi de autor

Buna seara,

In cazul in care as obtine venituri din drepturi de autor prin intermediul unor platforme de tip Amazon, ce obligatii fiscale am?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adrivanic , utilizator 20:24, 4 Ianuarie 2023
Daca obtii venituri din drepturi de autor prin intermediul unor platforme de tip Amazon, ar trebui sa stii ca acestea sunt considerate venituri din activitati independente si, prin urmare, sunt supuse impozitului pe venit.

In general, ca persoana fizica autorizata (PFA) care obtine venituri din activitati independente, trebuie sa:

Inregistrezi PFA-ul tau la Oficiul Registrului Comertului (ORC)
Te inregistrezi la Administratia Financiara pentru a obtine un cod de TVA si un cont de impozit pe venit
Depui declaratii fiscale lunare/trimestriale/anuale, in functie de nivelul de cifra de afaceri
Platesti impozitul pe venit si TVA, daca este cazul
Respecti obligatiile privind plata contributiilor sociale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe pentru carti publicate pe amazon georgells georgells Buna seara.Sunt cetatean roman si vreau sa public o carte pe Amazon prin platforma acestora Kindle Direct Publishing. Numai ca, pentru publicarea acestei ... (vezi toată discuția)
Vreau sa devin pfa - servicii foto m2gica m2gica Buna ziua...Vreau sa ofer servicii fotografice ...Pot sa devin pfa? De ce am nevoie si ce implica asta ? Care sunt obligatiile mele catre stat? Pot elibera ... (vezi toată discuția)
Publicare carte pe amazon georgells georgells Buna seara.Sunt cetatean roman, doresc sa public o carte pe Amazon ,dar in momentul cand doresc sa imi fac cont, mi se cer datele personale , printre care mi ... (vezi toată discuția)