avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Activitate DespinaM

Activitate DespinaM

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Dle Adriantot, am verificat lista de intretinere, Nu este trecuta nicaieri suprafata utila. Insa, sun coloana de cota indiviza (unde sunt trecute cotele aferente fiecarui apartament, exista un total care nu este 100 ci 37,46. Este un calcul pe care eu nu pot sa-l descifrez, nu stiu cum se aplica acest 2,60% (care este cota indiviza pt apartamentul meu) intr-un calcul aritmetic care ar trebui sa fie simplu. Este adevarat, la cheltuielile pe cota indiviza sunt trecute cheltuieli administrative, salarii+taxe, si suma cu care este remunerat cenzorul, in total acea suma de 886,92. Cum se calculeaza ca mie sa-mi revina la plata suma de 61,56, asta nu stiu. Ma puteti Dvs. ajuta in aceasta privinta? Multumesc anticipat.
Am citit multe discutii legate de cota indiviza si repartizarea cheltuielilor pe aceasta cota. Mi-am facut o idee, cred eu corecta. Totusi, doresc sa ma verifice cineva in calcul. Daca suma de 886,92 lei (ch. administrative, salarii+taxe, cenzor) este de repartizat pe scara unui bloc, iar cota indiviza pt apartamentul meu este de 2,60, suma ce imi va reveni este de 23,05992 ron? Sau eu gresesc in calcul (conform liste de intretinere afisate, eu ar trebui sa platesc 61,56 ron... Sunt putin confuza, va rog sa ma luminati. Din pacate nu este afisata nicaieri suprafata utila totala, dar stiu ca suprafata apartamentului meu este de 62 mp si nu mai am nicio alta suprafata utila (parcare, boxa etc.). Multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția Vechimea introdusa in salariu?
Daca c.i.m. inseamna contract individual de munca, atunci acesta este cazul. La noi nu functioneaza contractul colectiv de munca ci cel individual. Si da, este vorba de un procent de 25% reprezentind sporul de vechime. Din calculele imediate, salariul brut mi s-a diminuat cu 7 lei, salariul net raminind la fel. Dar, ma intereseaza in ce fel, aceasta schimbare a valorii salariului brut, imi afecteaza punctul de pensie atunci cind va fi sa ma pensionez (tinind cont de faptul ca eu deja am 30 de ani in activitate, se prea poate sa solicit o pensionare anticipate la vechime si nu la virsta). Imi puteti da citeva lamuriri asupra acestui calcul al salariului? Angajatorul a fost parcimonios in "livrarea" uor detalii, s-a limitat doar la a-mi comunica ca "vechimea s-a introdus in salariu si acesta este rezultatul final". Rezultatul final a fost ca desi salariul din mina era acelasi, salariul brut s-a diminuat cu 7 lei. Ma puteti lamuri asupra acestui aspect straniu? Si mai ales asupra implicatiilor pe termen lung?
Muncesc din 1985 cu o intrerupere de 9 luni pentru crestere copil in perioada iunie 1993-februarie 1994. Am aproximativ 30 de ani de activitate. Nu mica mi-a fost surprinderea cind, incepind cu ianuarie 2016, angajatorul mi-a introdus vechimea (stipulata, pina atunci, pe fluturasul de salariu) in salariu. Dupa toate calculele acum am cu 7 lei mai putin la salariu brut dar acelasi salariu net, pe fluturas, la capitolul vechime, figurind 0. Nu lucrez stat si nu fac parte din niciun sindicat. Va rog sa-mi spuneti daca acest lucru este conform legii sau vreunei prevederi din legislatia muncii. Imi este afectata iesirea la pensie prin aceasta vechime 0 de pe fluturasul de salariu? Imi este afectat punctul de pensie si daca da, in ce mod?