avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Activitate radu_balas

Activitate radu_balas

Discuție Succesiune.
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o "problema".
Povestea este urmatoarea: Bunica mea, detinea o casa, plus terenul aferent, la sat. Bunica a murit, in 2001, fiind vaduva la acea data. A avut 6 copii dintre care doi au decedat inaintea bunicii. Azi,din toti copiii bunicii mai traiesc doi frati. Terenul, plus casa, a fost tinut de o matusa , care nu a facut niciodata alte acte de mostenire. Acum matusa si unchiul meu mi-au dat toate actele de la casa si semnaturile , la notar, cum ca renunta la casa in favoarea mea.
AICI VIN INTREBARILE MELE: Pot trece casa pe numele meu doar cu actele si consimtamantul celor doi copii a bunicii, care mai sunt in viata?
Mai e nevoie si de semnaturile verisorilor (nepoti a bunicii)? E nevoie de semnaturile verisorilor alor caror parinti au decedat inainte bunicii, plus cele ale caror parinti au decedat dupa bunica? Toti verisorii sunt de acord ca eu sa detin, cu acte in regula, casa. Problema e ca majoritatea sunt plecati din tara...
Buna ziua, am o intrebare cu privire la dreptul unei mosteniri din partea bunicilor.
Deci, mama a decedat in 1998 iar bunica a decedat in 2001, iar de casa si terenul de la tara se ocupa o matusa, sora cu mama. Eu vreau sa stiu daca, eu am dreptul la acea proprietate? Cum trebuie sa procedez pentru a afla daca mai am dreptul la acel teren+casa?? Nu se pune problema sa o intreb pe matusa , sora mamei.