avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune.

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o "problema".
Povestea este urmatoarea: Bunica mea, detinea o casa, plus terenul aferent, la sat. Bunica a murit, in 2001, fiind vaduva la acea data. A avut 6 copii dintre care doi au decedat inaintea bunicii. Azi,din toti copiii bunicii mai traiesc doi frati. Terenul, plus casa, a fost tinut de o matusa , care nu a facut niciodata alte acte de mostenire. Acum matusa si unchiul meu mi-au dat toate actele de la casa si semnaturile , la notar, cum ca renunta la casa in favoarea mea.
AICI VIN INTREBARILE MELE: Pot trece casa pe numele meu doar cu actele si consimtamantul celor doi copii a bunicii, care mai sunt in viata?
Mai e nevoie si de semnaturile verisorilor (nepoti a bunicii)? E nevoie de semnaturile verisorilor alor caror parinti au decedat inainte bunicii, plus cele ale caror parinti au decedat dupa bunica? Toti verisorii sunt de acord ca eu sa detin, cu acte in regula, casa. Problema e ca majoritatea sunt plecati din tara...
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
radu_balas, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 22:54, 9 Mai 2018
Buna seara,
Va trebui sa se dezbata succesiunile de pe urma bunicului si al bunicii.
La succesiune vin cei 6 copii ai lor astfel: cei in viata vin diresct si cei decedati vin prin reprezentare (in locul lor vin copiii lor sau copiii copiilor lor)
Dupa dezbaterea succesiunii, va pot dona dumneavoastra partile lor.
Luati legatura cu un notar din zona in care au avut ultimul domiciliu defunctii bunici ca sa va lamureasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica madriana57 madriana57 Buna seara! Bunica a murit in 1971 si in 1991 s-a emis un titlu de proprietate asupra unui teren. As vrea sa fac succesiunea. Am mai multa intrebari la care ... (vezi toată discuția)
Pe titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care ... Buța Nelu Buța Nelu Pe Titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care 3 decedați. Eu sunt fiul unuia dintre cei decedați și am solicitat Anexa 24 la Primărie ... (vezi toată discuția)