Buna ziua, am o intrebare cu privire la dreptul unei mosteniri din partea bunicilor.
Deci, mama a decedat in 1998 iar bunica a decedat in 2001, iar de casa si terenul de la tara se ocupa o matusa, sora cu mama. Eu vreau sa stiu daca, eu am dreptul la acea proprietate? Cum trebuie sa procedez pentru a afla daca mai am dreptul la acel teren+casa?? Nu se pune problema sa o intreb pe matusa , sora mamei.
Aveti dreptul sa veniti la mostenirea bunicii, prin reprezentarea mamei dvs predecedata bunicii. Daca mostenitori sunteti doar dvs. si matusa, mostenirea se va imparti. Ramane de vazut daca mostenirea s-a dezbatul sau nu, dac aati fost citat sau nu, daca s-a acceptat sau nu, etc. Pentru detalii contactati fie un notar (de la locul deschiderii mostenirii), fie un avocat.
Bună seara! Cum pot sa aflu ca ma aflu intr-un Testament de la un cetățean german care a decedat ,având în vedere ca imobilul este luat în România. Mulțumesc!
Mostenire negata
alitys
IN OCT 2009 BUNICA MEA MI-A FACUT TESTAMENT CA UNICA MOSTENITOARE A BUNURILOR SALE INTRUCAT SOTUL SI FIUL ACESTEIA(RESPECTIV TATA SI BUNICUL MEU)ERAU ... (vezi toată discuția)