avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE NEGATA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE NEGATA

IN OCT 2009 BUNICA MEA MI-A FACUT TESTAMENT CA UNICA MOSTENITOARE A BUNURILOR SALE INTRUCAT SOTUL SI FIUL ACESTEIA(RESPECTIV TATA SI BUNICUL MEU)ERAU DECEDATI.MENTIONEZ CA EA DETINEA JUMATATE DIN CASA SI PAMANTUL ARABIL INTRUCAT LA MOARTEA BUNICULUI JUMATATE DIN CASA I-A LASAT-O TATEI.PARTEA TATEI S-A IMPARTIT INTRE MINE ,MAMA SI SORA MEA.IN 2010 AM VRUT SA MERG LA NOTAR PT PUNEREA IN DREPTURI POTRIVIT TESTAMENTULUI DAR MAMA MEA S-A OPUS REFUZAND SA IMI DEA ACTELE DE DECES SI SEMNATURA.MENTIONEZ CA TESTAMENTUL S-A FACUT IN PREZENTA MAMEI SI SURORII CU ACCORDUL LOR.AS VREA SA STIU IN CE MASURA POT OBTINE CEEA CE BUNICA IN DEPLINATATEA FACULTATILOR MINTALE MI-A LASAT.EA A MURIT DE CANCER LA SCURT TIMP DUPA SI CA EU SA RAMAN ACOLO ERA MAREA EI DORINTA SI NU FACUSE UN SECRET DIN ASTA.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 10:40, 5 Februarie 2011
Se pot solicita copii de pe acte la organele care le-au emis .Ex.certificatul de deces se poate obtine de la starea civila de la locul decesului , testamentul de la Camera notarilor daca a fost facut la notar , actele de proprietate de la Primarie sau societatile care le-au eliberat(fostele ICRAL-uri), Cu actele se deschide succesiunea bunicii la un notar , se achita taxele .
cu mama nu vor fi probleme, nu e mostenitoare a bunicii si nu aveti nevoie de semnatura ei pt nimic. sora dvs ar putea ridica pretentii
Mama este proprietara pe un sfert-mostenire de la tata (care avea jumatate din casa).imi trebuie semnatura ei la notar in calitate de coproprietar???sora e de accord pt ca asa ii semnez cota la apartamentul parintilor nostri mostenita de la tata.
Mama n-are nicio treaba cu mostenirea bunicii dvs. (soacra ei)

Daca n-ar fi existat testamentul, atunci averea bunicii (jumatatea ei de casa si pamant) ar fi fost culeasa de dvs. + sora dvs. ambele in calitate de fiice ale copilului predecedat al bunicii. (= mostenire prin reprezentarea fiului predecedat al defunctei bunici. Aici n-are ce sa caute nevasta predecedatului, ci doar copiii lui)

Pentru dezbaterea mostenirii bunicii, notarul trebuie sa o citeze doar pe sora dvs. (pentru ca si ea ar fi putut mosteni in lipsa testamentului, deci numai ea ar putea ridica vreo pretentie in ceea ce priveste testamentul).

Acesta este pasul 1 (mergeti la notar cu sora dvs. si va intelegeti... cum va intelegeti, este strict treaba dvs., n-are legatura cu mama)

Abia in pasul 2, atunci cand se va pune problema partajului (iesirii din indiviziune asupra casei si pamantului) veti avea nevoie si de prezenta mamei pentru efectuarea partajului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament cu probleme ralucav54 ralucav54 Buna ziua! Bunica mea din partea tatalui a decedat recent. In urma cu 6 ani dansa a facut un testament prin care si-a manifestat dorinta de a-mi lasa casa ... (vezi toată discuția)
Succesiune jon58 jon58 parintii decedati de peste 20 ani . din partea tatalui nu am facut succesiune si cred ca nu sunt pretentii. din partea mamei nu s a facut succesiune dar sunt ... (vezi toată discuția)
Probleme mari cu succesiunea keresztesmihaela keresztesmihaela treaba este foarte incurcata. tatal meu a decedat anul trecut in octombrie si nu sa deschis nici o succesiune pana acum 3 saptamani. succesiunea a fost ... (vezi toată discuția)