avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuzul rudelor de a imparti mostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuzul rudelor de a imparti mostenirea

Buna Ziua ! Imi puteti sune va rog care sunt caile de urmat daca rudele refuza impartire mosteniri (o casa cu terenul aferent)?
In urma decesului bunicilor a ramas mostenire o casa cu teren, mostenitori legali ar fi mama mea si sora ei,dar mama mea a decedat in urma cu cativa ani atunci mostenitori ramasi sunt matusea mea cu veri mei si frati si tatal meu.
Aceasta refuza vanzarea casei pentru a putea imparti mostenirea sau alte metode de remuneratie a noastra, ce se poate face atunci?
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 20:15, 23 Martie 2014
Puteti sa cereti dvs. dezbaterea succesiunii, ca fiu dvs. sunteti mostenitor al mamei dvs. deci aveti dreptul sa cereti dezbaterea mostenirii dupa bunici.Matusa poate sa refuze dezbaterea mostenirii la notar(dar acolo trebuie sa mergeti prima data) dar puteti dezbate mostenirea prin instanta si solicitati si partajarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere moștenire. mă puteți lămuri ce cotă am? grunwald grunwald Ziua buna ! Nelmurire la o dezbatere mostenire: In urma decesului verisoarei a ramas mostenire un apartament si bani intr-un cont bancar. S-a luat legatura ... (vezi toată discuția)
Teren instrainat de unul din mostenitori fara acordul celuilalt mostenitor sorinmst sorinmst Bunica mea a decedat anul trecut si dupa ea au ramas mostenitori mama mea si sora mamei mele; In ultimii ei ani de viata bunica a locuit impreuna cu sora mamei ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)