avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Activitate Edwin_Larsen

Activitate Edwin_Larsen

Buna ziua,

Daca obtin in strainatate venituri din web design pot sa declar aceste venituri in tara prin declaratia 201 bifand optiunea "activitati de productie, comert, prestari servicii" ?

Daca da, imi va cere ANAF-ul documente prin care sa arat ca sunt inregistrat ca PFA (authorized private individual) in tara in care lucrez ?
Răspuns la discuția Taxe firma SUA
Impozitul pe dividende este acum 5 %.
Răspuns la discuția Taxe firma SUA
Deci sa imi raspund singur: Firma nu va datora nimic statului roman dar la transferul dividendelor din SUA in Romania ele vor trebui declarate la ANAF de persoana fizica care le incaseaza si trebuie platit impozitul pe venit din dividende de 16% catre statul roman (+ CASS daca este cazul).

Acum apare intrebarea: Eu ca rezident roman si proprietar al firmei inregistrata in SUA trebuie sa inregistrez locuinta mea ca sediu permanent in Romania al unei persoane juridice straine? Si daca da, cum ?

Sau nu trebuie inregistrata locatia din Romania ca sediu al unei persoanel juridice straine decat daca am de gand sa inregistrez cheltuieli ale firmei pe acest sediu ???
Discuție Taxe firma SUA
Ce taxe datoreaza statului roman o firma de software inregistrata in SUA care este operata din Romania de un rezident roman?

Firma va fi inregistrata in SUA doar pentru a facilita afaceri cu piata de acolo, nu pentru a evita plata taxelor. Ca LLC, firma va plati de fapt statului american in jur de 15 % taxa pe profit, plus alte taxe mai mici. In conditiile in care exista tratat de evitare a dublei impozitari intre Romania si SUA, mai datorez vreo taxa statului roman?

Deci vreau ca totul sa fie legal si transparent, nu ma intereseaza evitarea taxelor, dar nici sa platesc taxe de doua ori, si in SUA si in Romania. Mentionez si ca firma va avea cateva site-uri gazduite pe un server din Romania.

Multumesc!