- Din cauza inaltimii de 10,2 metri si a lungimii de 13 metri (din 18) a constructiei viitoare, consider ca nu va permite însorirea minima pentru casa mea, aflata la distanta de doar 3,5 metri de hotarul comun, pe care se vrea a se face constructia; Acum, exista un garaj de 2,15 m inaltime, construit pe hotarul respectiv si acesta imi umbreste curtea zilnic dupa ora 14 (pe timp de vara).
Mentionez ca este vorba despre parcele mici (~170mp), cu 9m deschidere si ~18m adancime, aflate pe o intrare cu doar 10 case familiare.
- Primaria sustine ca in documentatia tehnica depusa pentru emiterea autorizatiei de construire, exista studiu de insorire pentru evidentierea relatiei cu cladirile si parcelele vecine, cu respectarea conditiilor legale, ...
- Eu nu pot accepta idea cum ca legislatia actuala poate favoriza un proprietar in defavoarea altuia;
De cand am cumparat aceasta casa in 1999, am avut soare toata ziua si lumina artificiala pe timpul noptii (iluminatul public), iar acum, Primaria isi permite sa-mi "fure" drepturile pentru care am platit, invocand legalitatea viitoarei constructi, in conformitate cu prevederile Regulamentului Local de Urbanism, aferent Planului Urbanistic General al Municipiului Bucuresti.
- Cum sa procedez pentru a nu-mi pierde dreptul de proprietate actual, din cauza Primariei, care nu a dat curs cererii mele, de a veni la fata locului pentru a constata realitatea?
- Este datoria mea sau a Primariei, de a face un studiu de insorire, care sa-l confirme sau sa-l conteste pe cel "existent"?
- Se poate calcula anticipat sau trebuie sa astept finalizarea constructiei pentru a face studiul de insorire care sa sustina observatia mea?
- Ce cai exista pentru a modifica prevederile Regulamentului Local de Urbanism, in functie de situatia particulara de la fata locului?
- Aflandu-ma in aceasta situatie critica, va rog sa ma ajutati; Toti cei care cititi, daca aveti experiente asemanatoare sau daca aveti vre-o solutie, nu ezitati sa-mi raspundeti sau sa ma contactati.
- Sunt din Bucuresti sectorul 4 si pentru ca nu imi mai pot permite plata intretinerii la bloc, acum locuiesc intr-o casa din paianta construita in 1920, pe care as vrea sa o repar inainte sa cada complet peretii din spate, asa cum au cazut si la anexele casei.
- Daca stie cineva, va rog sa-mi spuneti, daca este necesara obtinerea autorizatiei de construire pentru reparare (placare OSB si izolare cu polistiren pe exterior si vata pe interior) si daca da, care sunt pasii ce trebuiesc urmati pentru obtinerea autorizatiei (expertiza tehnica, acord vecini, etc.)?
- In functie de valoarea investitiei si documentatia necesara, in timp, ma gandesc sa inalt partea din fata a acoperisului si sa fac podul locuibil, ... totul in regie proprie, sa iasa cat mai ieftin.
- Va multumesc anticipat, pentru timpul si amabilitatea dumneavoastra.
P.S. - Orice sugestie/ experienta personala in situatii asemanatoare, este bine venita!