Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: am inchiriat un apartament cu contract inregistrat la fisc si vreau sa stiu cum se procedeaza cu locul de parcare deoarece masina pentru care este inchiriat locul a fost inlocuita cu cea a chiriasului, iar impozitul a fost deja platit.
Cum se procedeaza in acest caz?
Sotul meu este proprietarul unui apartament achizitionat cu ajutorul creditului 'Prima casa' inainte de casatorie si doreste sa achite suma ramasa din credit cu banii obtinuti in urma vanzarii unui bun comun (obtinut dupa casatorie) si din economiile noastre comune.
Din cauza faptului ca relatia noastra s-a deteriorat iau in calcul si varianta in care eu va trebui sa fac dovada faptului ca am participat financiar pentru a achita o parte din credit ( in cazul unui divort). Mentionez ca depunerea lunara a ratei este efectuata de o persoana intermediara care este si unul dintre giranti.
Personal nu am facut depuneri pentru a evita comisionul bancilor si astfel nu am nici o proba ca am participat cu un sfert din suma totala a creditului.
Daca ar fi cazul, cum pot sa imi revendic 'investitia'?
Care sunt probele pe care le-as necesita?
Va rog sa ma ajutati in legatura cu situatia urmatoare: copiii vitregi ai matusii mele vor sa includa apartamentul acesteia in succesiunea dupa tatal lor.
Matusa mea detine un apartament achizitionat de parintii ei prin credit bancar si achitat de ea inainte de casatorie. In acest apartament a locuit cu sotul ei si fiica lor
Unchiul meu - sotul ei a decedat in urma cu doi ani din cauza unei boli si a lasat in urma ratele creditelor bancare facute pe numele lui pentru achizitionarea unei masini, cheltuieli personale si pentru copiii din prima casatorie.
Va rog sa imi spuneti daca succesiunea se poate face inainte de achitarea creditelor, daca copiii vitegi au drepturi legale pe apartamentul matusii mele si de ce acesta poate fii inclus in drepturile din cadrul procedurii.
Va multumesc anticipat!
Exista si amenintare din partea tatalui ca mama poate sa plece oricand, dar copilul nu. Indiferent de lege, tatal nu lasa copilul sa plece din casa chiar daca ajunge la inchisoare si mama in pamant. Care este urmatorul pas legal? Imi imaginez ca daca mama pleaca cu copilul, fapta va fi incadrata la parasirea domiciliului conjugal si vor exista consecinte negative pentru ea.
Divort de comun acord. Problema este ca avem un copil cu varsta sub un an, care este alaptat si amandoi dorim custodia. Ce prevede legea in astfel de cazuri? Mama este cea care s-a ocupat cel mai mult de copil...