avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune. Se pot include în masa succesorală ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune. Se pot include în masa succesorală bunurile proprii ale soțului supraviețuitor?

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati in legatura cu situatia urmatoare: copiii vitregi ai matusii mele vor sa includa apartamentul acesteia in succesiunea dupa tatal lor.
Matusa mea detine un apartament achizitionat de parintii ei prin credit bancar si achitat de ea inainte de casatorie. In acest apartament a locuit cu sotul ei si fiica lor
Unchiul meu - sotul ei a decedat in urma cu doi ani din cauza unei boli si a lasat in urma ratele creditelor bancare facute pe numele lui pentru achizitionarea unei masini, cheltuieli personale si pentru copiii din prima casatorie.
Va rog sa imi spuneti daca succesiunea se poate face inainte de achitarea creditelor, daca copiii vitegi au drepturi legale pe apartamentul matusii mele si de ce acesta poate fii inclus in drepturile din cadrul procedurii.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 16:16, 19 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar unchiul a decedat? În acest caz, imobilul fiind bunul propriu al mătușii nu intra în masa succesorala a unchiului dvs.
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2017
Roxana alina Stancu , Avocat
Roxana alina Stancu a scris:

Doar unchiul a decedat? În acest caz, imobilul fiind bunul propriu al mătușii nu intra în masa succesorala a unchiului dvs.

Da, doar unchiul a decedat.
Matusa este in viata si are probleme psihice...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Moștenire înseamnă transmiterea patrimoniului unei persoane decedate...
În moștenirea unchiului mort nu au ce să caute bunurile ALTEI persoane, respectiv ale mătușii, care mai este și în viață pe deasupra.
Apartamentul bun propriu al mătușii se va transmite la decesul mătușii către moștenitorii acesteia (din care nu fac parte copiii soțului ei). Înleleg că mătușa dvs. are doar o fiică și aceasta va fi moștenitoarea ei, la vremea când va fi să fie. Deocamdată e vie și neîngopată. Nu se poate discuta despre moștenirea unei persoane în viață (indiferent ce probleme se zice că ar avea).
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2017
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - succesiune simao simao Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o opinie pentu speta de mai jos. Ma intereseaza cum se va impartii masa succesorala a bunicii mele in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Soțul mătușii mele a decedat în urma ei. am drept de moștenire la imobilul în care au locuit aproximativ 23 de ani? unchiul are doi copii din căsătoria anterioară moulinrouge moulinrouge Buna ziua! Matusa mea a decedat in urma cu 6 luni. Ea a fost casatorita cu unchiul meu, timp de 15 ani. In acest timp, ei au locuit impreuna in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Succesiune Serenax7 Serenax7 Buna ziua,la incheierea casatoriei sotia a venit cu o fiica din prima casatorie si 2 terenuri; impreuna au mai avut 3 fii.In 1991 primaria a emis actul de ... (vezi toată discuția)