avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,la incheierea casatoriei sotia a venit cu o fiica din prima casatorie si 2 terenuri; impreuna au mai avut 3 fii.In 1991 primaria a emis actul de proprietate urmasilor in cote egale astfel fiica vitrega= a si un fiu= b (in viata la acea data ) si 2 fete=x,y ( fiecare mostenitoare a celorlalti 2 fii ). Una dintre fetele mostenitoare x a decedat fara urmasi . Cum se va imparti partea ei in urma unei succesiuni?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 11:06, 10 Februarie 2022
Are urmași: unchiul și mătușa în viața, care vor culege partea sa, în cote egale.
La data aceasta nu mai sunt in viata decat urmasii, respectiv copiii celor 4 frati.Urmasii surorii vitrege au vreun drept la succesiune?
Recitind situația din întrebare, o moștenește doar sora sa, y.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2022
raluk0207, utilizator
Nu am detaliat :y este verisoara celei decedate si mai sunt in viata urmasii lui a ( sora vitrega) si b (firate).
Moștenitori lui X sunt verii ei primari.
Moștenirea cuvenită colateralilor ordinari (veri) de același grad se împarte între aceștia în mod egal.

Sper că am înțeles bine și că NU era în viață niciun unchi/mătușă a lui X în clipa decesului acesteia.
Altfel unchiul/mătușa (rude de gradul 3 cu defuncta) înlătură de la moștenire verii primari (rude de gradul 4 cu defuncta).

Serenax7 a scris:
La data aceasta nu mai sunt in viata ...


Când discutăm despre o moștenire, nu prea ne interesează momentul „acum” (al vorbirii), ci ATUNCI - totul se raportează la momentul decesului celui despre a cărui moștenire este vorba.
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . rudele cele ... ALEXANDRU BUJOR ALEXANDRU BUJOR Verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . Rudele cele mai apropiate in viata sintem 5 verisori primari veniti din tati care sint frati cu tatal ... (vezi toată discuția)
Cote mostenire intre matusa si veri primari catalina.nicolae catalina.nicolae buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea speta: o persoana decedata, necasatorita si fara copii, ambii parinti decedati. la succesiunea ei se prezinta: din ... (vezi toată discuția)