Asa cum spuneam initial, bunul (respectiv casa) i-a fost atribuita fostului sot, eu urmand sa primesc sulta. Hotararea inca nu a fost primita acasa si ma intrebam daca el poate face ceva in privinta bunului (acum ca este proprietar in urma afisarii pe site-ul ministerului de justitie), de expl sa il instraineze si sa nu mai aiba alte bunuri pe numele lui, eu neavand cum sa mai recuperez sulta.
Multumesc de raspunsuri
Buna ziua. Am urmatoarea speta si as dori un sfat: in urma efectuarii partajului ( o casa si un credit ipotecar) am de recuperat o sulta pt bunul atribuit fostului si sa platesc rata la credit proportional cu cota stabilita de instanta. Cum ma sfatuiti sa procedez astfel incat sa evit situatiile dificile pentru mine? De expl: el poate vinde bunul atribuit fara acordul meu, desi creditul este ipotecar si eu sunt titularul creditului, el fiind codebitor, astfel incat eu sa raman si fara sulta si cu credit la banca?
Multumesc anticipat
D-le MashaD..doar dvs stiti mai bine ce traiti (desi si eu ma identific cu unele din problemele dvs, sigur nu sunt la fel). Nimeni nu va va spune ce doriti dvs sa auziti, culegeti din acest forum doar sfaturile care credeti ca v-ar ajuta, care le puteti pune in aplicare. E total inutil sa va pierdeti energia cu polemica pe forum..dpdv legal ati primit de la d-nele avocate ce sanse aveti cu acest demers din titlu, dpdv moral ati fost judecat de altii pt ca din afara globului mereu se vede altfel, insa dpdv practic doar dvs puteti coordona acest "razboi". Nu sunteti nici primul, nici ultimul tatic, care chiar isi doreste sa fie implicat mai mult de 48 ore (desi poate sunteti printre putinii, pt ca marea majoritate a lor sunt cum au fost descrisi de proastasatului, de aia si lipsa suportului moral pe care il cautati). Va sugerez din nou sa faceti pasi mici, dar siguri spre succes in viata fetei dvs (mai mult ca sigur ca asta va si doriti in ciuda "razboiului") si cautati sa obtineti intai un program de vizita prelungit (in felul acesta se poate diminua si sansa de castig in procesul intentat de fosta la majorarea pensiei), abia apoi va repozitionati in demersul dvs final de schimbare domiciliu minor. In acelasi timp trebuie sa intelegeti ca aveti datoria morala fata de copilul dvs sa va platiti contributia dvs de crestere, cat faptul ca trebuie sa va focusati mult mai mult pe copil - chiar si in putinul timp cat il aveti lunar cu el - 96 ore/luna si mult mai putin pe fosta sotie..(ganditi-va ca poate nu merita fosta nici macar furie din partea dvs, ci poate cel mult compasiune). Va doresc succes!
@ MashaD ..Eu va recomand sa continuati, fara sa va descurajati ca ar fi inutila metoda, sa evitati intalnirea celor doua doamne "active" din viata dvs - cel putin pina se mai stinge focul, credeti-ma ca dupa o perioada asa se intampla - indiferent ce zice si cum zice fosta dvs sotie despre logodnica...sa aveti o discutie cu logodnica dvs vizavi de ce simtiti fata de ea si sa o asigurati de toata iubirea dvs chiar si atunci cand evitati "intalnirile de grad 0" cu fosta, sa ii acordati toata atentia, joaca, suport si iubire copilei atunci cand sunteti impreuna cu ea (nu trebuie musai numai dvs sa o tineti in brate, cum am vazut ca vi se sugereaza prin postari, ca nu inseamna ca nu o mai iubiti daca logodnica dvs e cea care o tine in brate si nu dvs), sa aveti timp de calitate petrecut cu copila - pt ca doar asa veti ramane la inima fetitei...Dezavantajul dvs e ca nu petreceti mai mult timp cu ea, ci fosta dvs sotie o face si daca va continua asa se va juca cu sufletul inocent de copil facand-o partasa la aceasta disputa. Totodata v-as recomanda sa nu incercati pt inceput schimbare de domiciliu de la mama la dvs, pt ca nu o veti obtine, ci doar majorare program vizita...in felul acesta veti putea fi mai prezent si activ in viata minorei, obtinand si alte probe daca va fi cazul si abia apoi cu alte probe solide puteti reincerca schimbare domiciliu. In fond si la urma urmei dvs cautati sa va apropiati de copil si nu sa va "razbunati" pe fosta sotie, asa ca luati-o pas cu pas, cu rabdare si tact.
@MashaD cu adevarat ati starnit un razboi, Insa daca aveti tact si rabdare il si puteti castiga. Din cite imi dau seama, fosta dvs sotie nu este impacata cu ideea prin care dvs v-ati refacut viata (dvs stiti mai bine daca avea acelasi comportament si cand erati singur), cu atat mai mult cu cat relatia dintre copilul si logodnica dvs este una foarte buna. Unele femei (mame) nu pot face diferenta dintre relatia de fosti soti care s-a destramat si relatia dintre parinti care este pe viata - cel putin atata timp cat copilul traieste. (este valabila si reciproca in care si barbatul (tatal) nu face aceasta diferenta) si toate aceste lucruri - razboaiele dintre orgolii si mandrii ale adultilor se rasfrang asupra copilului. In cazul dvs. concret, ( avand in vedere ca eu sunt o mama despartita de un tata care se comporta ca si fosta dvs sotie, insa mi-am refacut viata cu un barbat divortat cu doi copiii care are o fosta sotie care face identic cu fosta dvs sotie, ba chiar mai rau - stiu ...e mai complicat la mine:) imi permit sa va fac niste recomandari:
1. nu trebuie sa va ascundeti logodnica, pt ca nu ar fi corect fata de decizia dvs de a va reface viata, cat si fata de ea/dvs , insa sunt anumite momente in care logodnica este mai bine sa ramana "nevazuta" tocmai pt a nu alimenta "gazul" fostei dvs sotii...de expl atunci cand duceti copilul la mama ei logodnica dvs va poate astepta in fata scarii/in masina..etc;
2. cand aveti copilul la dvs in vizita, asa cum vi s-a mai recomandat, nu aveti grija telefonului...este suficient sa intrebati minora, chiar daca se ia cu joaca si nu realizeaza cum trece timpul, daca nu doreste sa vorbeasca cu mama ei pt a o linisti ca este in regula, ca se se simte bine etc (sa nu ma inteleaga nimeni gresit, nu contest ca o mama nu poate fi ingrijorata pt copila ei, etc..insa din cite povesteste domnul nu pare a fi o mama obsedant de grijulie - vezi cazul discotecii, astfel incat sa fie nevoie sa sune de 10 ori/zi...este o metoda clara de sicana
3. nu va comportati ca ea..daca ea e agresiva, nu raspundeti cu agresivitate..pt ca singurele lucruri obtinute vor fi frustrare din partea dvs.
4. alienarea parentala e mai greu de dovedit, pt ca minora e la o varsta mica-3 ani- nu veti putea sa o audiati si oricum daca veti gandi la rece minora va avea de suferit, pt ca mama in ura ei fata de dvs se va folosi cum va putea de copila sa va faca dvs rau, fie numai si prin refuzul de a va lasa sa aveti o intalnire cu minora in afara de rigidul program de vizita agreat, plus alte sicane ..nici nu aveti ideea cit de "inventive"..pot fi unele femei-mame