Buna ziua. Am urmatoarea speta si as dori un sfat: in urma efectuarii partajului ( o casa si un credit ipotecar) am de recuperat o sulta pt bunul atribuit fostului si sa platesc rata la credit proportional cu cota stabilita de instanta. Cum ma sfatuiti sa procedez astfel incat sa evit situatiile dificile pentru mine? De expl: el poate vinde bunul atribuit fara acordul meu, desi creditul este ipotecar si eu sunt titularul creditului, el fiind codebitor, astfel incat eu sa raman si fara sulta si cu credit la banca?
Multumesc anticipat
Asa cum spuneam initial, bunul (respectiv casa) i-a fost atribuita fostului sot, eu urmand sa primesc sulta. Hotararea inca nu a fost primita acasa si ma intrebam daca el poate face ceva in privinta bunului (acum ca este proprietar in urma afisarii pe site-ul ministerului de justitie), de expl sa il instraineze si sa nu mai aiba alte bunuri pe numele lui, eu neavand cum sa mai recuperez sulta.
Multumesc de raspunsuri
Partaj
hadrian74
Ce se intimpla daca in urma unui proces de partaj urmeaza sa-i platesc fostei sotii ca sulta cota parte din valoarea apartamentului dar nu am posibilitate? voi ... (vezi toată discuția)