avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate ionutpep

Activitate ionutpep

Bună ziua. Am doi copii cu fosta soție, o fată de 12 ani care locuiește cu ea și o fată de 18 ani care locuiește cu mine, tutela fiind comună. Fata cea mare va merge la facultate iar fosta soție refuză să contribuie financiar la școlarizarea și întreținerea fetei. Aceasta nu a contribuit deloc financiar la creșterea fetei din momentul în care i s-a stabilit domiciliul la mine acum 6 ani. Știind că este obligația ambilor părinți să contribuie la educația copilului cât timp acesta este la studii, până la vârsta de 26 ani, întrebarea mea este: există demersuri legale pe care le pot face astfel încât mama fetei să fie obligată să contribuie financiar la studiile și întreținerea fetei în facultate ? Vă mulțumesc.
Este vorba de un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca. Banii au fost folositi pentru cumpararea unui apartament care ulterior a fost vandut in timpul casatoriei , banii obtinuti din vanzare fiind folositi pentru o rambursare anticipata a creditului, tot in timpul casatoriei. Fiind vorba de CHF, tot a mai ramas in prezent o datorie de aprox. 9500 CHF.
Buna ziua. În anul 2007 am contractat un credit de aprox. 54000 CHF , eu fiind titular de credit iar fosta soție codebitor. În timpul casatoriei am rambursat anticipat o parte din credit. De la divorțul pronunțat în 2012, am făcut plăți în contul creditului atât eu (în jur de 1200 CHF) cât și fosta soție (în jur de 2500 CHF). În momentul de față aceasta m-a chemat în judecată solicitând să-i plătesc jumătate din suma plătită de ea între 2012-2016 și împărțirea creditului rămas în debit. Aș dori să știu dacă există o lege care să o îndreptățească a cere restituirea retroactivă a unei părți din suma plătită de ea după divorț din moment ce în contractul de credit se specifică, citez "Codebitorul se obligă solidar și indivizibil cu Împrumutatul să îndeplinească obligația de rambursare a creditului..." și din moment ce solicită aceasta la 4 ani de la divorț.
Vă mulțumesc.