avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate ionela-c

Activitate ionela-c

Bună ziua, se da următoarea situatie: mama lucrează la o firma de transporturi unde are trecut pe cartea de munca minimul pe economie, dar are și diurna destul de substanțială care nu e trecuta în contract. Aceasta se calculează la prenatal/postnatal/ccc?! Mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția Acte necesare pentru somaj
Nu, dar o sa ajung maine pe acolo sa intreb, ma gandeam ca poate s-a aflat cineva in situatia asta sa nu mai fie nevoie sa ajung pe acolo! :) Multumesc
Buna seara, ma adresez si eu cu o intrebare la dumneavoastra: saptamana viitoare o sa imi depun actele pt somaj, eu vin din campul muncii, dar sunt si la master an terminal, drept urmare diploma mea de licenta si cea de bacalaureat sunt acolo, iar in actele necesare pt somaj scrie ca imi trebuie actele de studii si calificare in copie si ORIGINAL! Copii am facute, dar actele in original nu, ele fiind la facultate, cum sa procedez in aceste caz? Trebuie sa ma duc la facultate si sa iau originalele, sau ceva adeverinta din care sa rezulte ca diplomele sunt la ei? Multumesc foarte frumos!
Hristos a Inviat! Am si eu o intrebare la dumneavoastra: sunt insarcinata in 27 de saptamani si lucrez la o firma cu contract pe perioada determinata, valabilitatea contractului meu fiind pana in data de 15.05.2016! Cei de la firma au spus ca tot ce pot face pt mine dupa acesta data este sa imi acorde actele pt intrarea mea in somaj, deoarece ei nu pot sa imi acorde concediu prenatal, desi medicul a zis ca eu de la 1 iunie ar trebui sa intru in acest concediu! Dar eu am o mica nelamurire: contractul meu pe 2015 s-a terminat pe 20 decembrie, iar pe 2016 l-am semnat pe data de 12 ianuarie,in acesta perioada nu s-a lucrat, se considera aceasta intrerupere? Teoretic eu am contribuit la stat si in luna decembrie 2015 si in luna ianuarie 2016! Poate afecta asta banutii pe care ar trebui sa ii primesc 2 ani pt cresterea copilului?Daca cunoaste cineva situatia si ma poate lamuri va sunt recunoascatoare daca m-ati lamuri si pe mine! Multumesc anticipat!!!