Lipsa unui cadru normativ care sa reglementeze conditiile de siguranta pentru practicarea acestei activitati nu sunt specificate nicaieri. Orice accident care poate avea loc poate duce la interzicerea acestei activitati.
Nu se pune problema de Federatie pentru ca paintballul nu este o ramura sportiva,
In Europa paintballul nu este recunoscut ca sport dar totusi exista regulamente stricte privind respectarea regulilor de siguranta pe timpul practicarii acestei activitati.
Asociatia isi propune sa protejeze pe cei care vor sa practice paintballul.
La fel ca si airsoftul (recunoscut ca sport), o persoana poate vatama cu un echipament de paintball o alta persoana in lipsa unui regulament strict de utilizare.
Eu ma gandeam la un regulament national si incheierea de unui protocol cu politia locala prin care sa supervizez posesorii unor astfel de echipament, desfasurarea unor jocuri de paintball in locuri frecventate de persoane care pot fi ranite de bilele cu vopsea, etc.
O posibila idee ar fi sa iti trimiti prin posta un plic cu proiectul scris si sa pastrezi acest plic inchis in eventualitatea ca pe piata ar aparea valorificarea ideii tale. Plicul inchis poate fi folosit ca proba in instanta in caz ca deschizi un proces.
La fel am procedat si eu in trecut si cineva mi-a recomandat acesta metoda.
Se poate intocmi de catre un ONG, un regulament general specific unei anumite activitati (paintball) in cazul nostru prin care se impun anumite conditii si reguli celor care functioneaza ca persoane juridice in acest domeniu si pentru persoane fizice?
Activitatea de paintball presupune utilizarea unor echipamente cu grad de risc (butelii de gaz sub presiune, igienizarea echipamentelor, siguranta participantilor, etc).