avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Regulament national
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Regulament national

Se poate intocmi de catre un ONG, un regulament general specific unei anumite activitati (paintball) in cazul nostru prin care se impun anumite conditii si reguli celor care functioneaza ca persoane juridice in acest domeniu si pentru persoane fizice?
Activitatea de paintball presupune utilizarea unor echipamente cu grad de risc (butelii de gaz sub presiune, igienizarea echipamentelor, siguranta participantilor, etc).
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2016
asociatiapaintball, utilizator
Cel mai recent răspuns: asociatiapaintball , utilizator 08:15, 11 Mai 2016
Nu aveti cum sa faceti asa ceva, decat daca aveti statut de Federatie.
Lipsa unui cadru normativ care sa reglementeze conditiile de siguranta pentru practicarea acestei activitati nu sunt specificate nicaieri. Orice accident care poate avea loc poate duce la interzicerea acestei activitati.
Nu se pune problema de Federatie pentru ca paintballul nu este o ramura sportiva,
In Europa paintballul nu este recunoscut ca sport dar totusi exista regulamente stricte privind respectarea regulilor de siguranta pe timpul practicarii acestei activitati.
Asociatia isi propune sa protejeze pe cei care vor sa practice paintballul.
La fel ca si airsoftul (recunoscut ca sport), o persoana poate vatama cu un echipament de paintball o alta persoana in lipsa unui regulament strict de utilizare.
Eu ma gandeam la un regulament national si incheierea de unui protocol cu politia locala prin care sa supervizez posesorii unor astfel de echipament, desfasurarea unor jocuri de paintball in locuri frecventate de persoane care pot fi ranite de bilele cu vopsea, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare federatie 2ntz 2ntz Buna ziua, Intreabarea mea este urmatoarea. Cum infiintez o federatie? Practicam un sport destul de nou pt Romania si dorim sa infiintam o federatie. ... (vezi toată discuția)
Va rog lamurire cod caen 9200 blecota blecota Intentionez sa incep un parteneriat cu o firma de pariuri sportive. Printre cerintele lor in vederea colaborarii se afla si aceea ca societatea mea sa detina ... (vezi toată discuția)
Cite mandate poate avea o persoana Nostrum Nostrum Buna ziua. Exista in vreo lege, HG, OUG... ceva unde sa scrie ca o persoana, pe postul de presedinte, are un nr fix de mandate (ex: 2 mandate de 4 ani), in ... (vezi toată discuția)