avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Activitate CriN05

Activitate CriN05

Răspuns la discuția Inundatie Pluviala
Buna ziua, dar in cazul in care nu am vecini de incredere, si daca lasam datele de contact si plecam si eram placat din tara?
Si sa presupem ca poate la mine ar fi fost totul in regula cand am plecat, dar daca unu din vechi a facut renovari si a miscat teava si din cauza asta s-a produs avaria.
In cazurile de mai sus tot eu as fi responsabil ?
Si in cazul in care nu reusim sa ajungem o intelegere, sa spunem ca vecinii vor sa isi renoveze apartamentul pe cheltuiala mea ?
Buna ziua,
Am un apartament in care nu mai locuiesc. Conducta de scurgere a apei pluviala trece pe la mine in apartament si tot in dreptul meu este si imbinarea dintre tevi. Nu stiu cauza, dar imbinarea aceaa a cedat si tevile s-au desprins astefel incat toata apa se scurgea in apartament. Timp de 3 zile vecinii au incercat sa gaseasca o cale de a ma anunta, Intr-un final au reusit sa ma anunte si m-am dus imediat pentru a vedea despre ce este vorba si pentru a remedia problema.
Mentionez ca eu nu am trecut pe la apartament de 4-5 luni, timp in care nu a fost nici o problema, aceasta avarie a aparut acum 3 zile.
Acum vecinii de sub mine vor sa le platesc eu daunele produse de aceasta inundatie. Sunt obligat sa le platesc daunele? si daca da, care este procedura legala? Multumesc.
Discuție Neplata Salariu
Buna ziua,
Incepand luna iunie am fost demis de la locul de munca in urma desfintarii postului. Angajatorul refuza sa-mi dea salariul pe luna mai. Problema e ca pe contract aveam salariul minim iar in mana primeam mai mult. As dori sa stiu ce pot face in situatia asta. Daca il pot reclama in alta parte inafara de ITM, cum ar fi ANAF.
Multumesc.
Răspuns la discuția Concediere
Multumesc frumos pentru informatii, m-ati ajutat foarte mult.
Dar alt document care nu este decizie de concerie, gen notificare de preaviz, etc. Intreb deoarece cand am aflat ca o sa fiu concediat, am spus ca iau in calcul si posibilitatea somajului, iar angajatorul a spus spus ca "nu poatea sa ma dea afara cu somaj pentru ca trebuie sa desfinteze postul si 12 luni nu mai poatea angaja pe nimeni pe acest post". Si doream sa stiu ce pot face in situatia aceasta.
Multumesc pentru informatii. Mai am o singura intrebare legata de decizia de concediiere. Daca decezia de concediere nu respecta punctele de mai sus sau este incompleta am dreptul sa refuz sa semnez?
Discuție Concediere
Buna ziua,
Sunt angajat la o firma din luna octombrie 2015, initial am avut contract pe o luna de zile, pe urma mi s-a facut contrat pe perioada nedeterminata. Saptamana trecuta (10 mai 2016) am aflat ca urmeaza sa fiu concediat. As dori sa stiu ce trebuie sa contina o decizie de concediere si sub ce motiv as putea sa fiu concediat si daca pot luat ajutor de somaj.
Multumesc.