avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata Salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata Salariu

Buna ziua,
Incepand luna iunie am fost demis de la locul de munca in urma desfintarii postului. Angajatorul refuza sa-mi dea salariul pe luna mai. Problema e ca pe contract aveam salariul minim iar in mana primeam mai mult. As dori sa stiu ce pot face in situatia asta. Daca il pot reclama in alta parte inafara de ITM, cum ar fi ANAF.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alina Butuc , Consilier juridic 19:46, 21 August 2016
Puteti reclama, dar tineti cont ca sunteti complici la evaziune fiscala prin nedeclararea salariului real.
La itm reclamati neplata salariului asa cum e el, minim.
Buna ziua! Incercati sa apelati la un mediator autorizat. Exista posibilitatea de solutionare a conflictului existent intre dumneavoastra si fostul angajator...
Buna ziua,
Va puteti adresa ITM si/sau instantelor de judecata.
Cu medioatorul nu faceti NIMIC intrucat orice inscris incheiat in fata acestuia nu are putere executorie pana nu este cuprins si intr-o sentinta. Asta inseamna ca platiti la mediator si platiti si la avocat si mai si lungiti treaba.
Puteti depune o sesizare la ANAF, avand in vedere situatia descrisa.
"Cu mediatorul" se pot face...multe. Nu este necesara interventia instantei de judecata. Problema intre angajat si angajator este referitoare la o suma de bani primita "ïn mana". Un proces in instanta va dura. Rezolvarea situatiei prin formularea unei plangeri la ANAF...la fel. Cel mai rapid si cu rezultate imediate, in functie de optiunile si deschiderea partilor, este apelarea la un mediator. Odata adusi fata in fata angajatul si angajatorul, asistati de mediator, cu sigurata cei doi vor gasi o modalitate de a stinge conflictul. Nu este in interesul niciuneia dintre parti interventia instantei de judecata. Cat despre acordul de mediere si puterea sa executorie... depinde de modalitatea de desfasurare a sedintei de mediere. De cele mai multe ori partile ajung la o intelegere convenabila pentru ambele fara a se mai apela ulterior la instanta.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Va puteti adresa ITM si/sau instantelor de judecata.
Cu medioatorul nu faceti NIMIC intrucat orice inscris incheiat in fata acestuia nu are putere executorie pana nu este cuprins si intr-o sentinta. Asta inseamna ca platiti la mediator si platiti si la avocat si mai si lungiti treaba.

Alte discuții în legătură

Cum pot dovedi la itm ca in mana iau un salariu mai mare? anamaria1986 anamaria1986 buna ziua. am acelasi loc e munca de 2 ani si jumatate.pe cartea de munca am salariu minim pe economie dar in mana iau 1200, iar de cand am ramas insarcinata ... (vezi toată discuția)
Casa de pariuri online refuza plata castigurilor g5254 g5254 Vreau sa actionez in instanta o casa de pariuri(online) care refuza sa imi plateasca castigurile,mentionez ca i-am intrebat de la inceput,daca pot folosi ... (vezi toată discuția)
Fostul angajator mi-a blocat salariul. Catalinurda Catalinurda Buna ziua , Am o problema cu fostul angajator mai exact susține ca ma acționat penal pentru niște nedecontari din trecut care le-a observat acum după ... (vezi toată discuția)