avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot dovedi la ITM ca in mana iau un salariu mai ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot dovedi la ITM ca in mana iau un salariu mai mare?

buna ziua. am acelasi loc e munca de 2 ani si jumatate.pe cartea de munca am salariu minim pe economie dar in mana iau 1200, iar de cand am ramas insarcinata seful meu a inceput sa imi dea ceea ce este pe contract chiar daca mi-am respectat programul normal de munca si atributiile aferente.am vreo sansa sa dovedesc ca luam un alt salariu?pot face ceva?multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 13:56, 26 August 2013
Dovada primirii drepturilor salariale o constituie semnătura pe statul de plată, iar în cazul plăţii prin virament bancar, orice alte documente care demonstrează efectuarea plăţii.

Art. 168 C.mun.
(1) Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.
(2) Statele de plată, precum şi celelalte documente justificative se păstrează şi se arhivează de către angajator în aceleaşi condiţii şi termene ca în cazul actelor contabile, conform legii.
E inutil sa dovediti la ITM acest lucru. Ar trebui dovedit la ANAF(finante) sau la SIF(investig fraudelor-politie).
De asemenea ii puteti actiona in instanta.
Puteti folosi orice mijloace de proba doriti (martori, documente..).
am inteles, martori sunt destui, dar documente care sa aevereasca ca luam mai mult , nu am. multumesc frumos de ajutor.
Documentul de plata este statul de plata, dovada platii salariului facandu-se potrivit art. 168 Codul muncii ”prin semnarea statelor de plata, precum si prin orice alte documente justificative care demonstreaza efectuarea platii catre salariatul indreptatit”.
Obligatia intocmirii statului de plata revine angajatorului, dar in speta acesta nu a respectat intocmai obligatia care-i revenea, astfel ca s-a avut in vedere ca in materia dreptului muncii numai inscrisurile constituie mijloace de proba, nu si martorii, spre deosebire de dreptul comun, conform principiului specialia generalibus derogant.
- Curtea de Apel Craiova, Sectia civilia a II-a, pentru conflicte de munca si asigurari sociale, Decizia nr. 1991/2011/21 -
Inainte sa mergeti la..ITM , ANAF..sau diverse institutii, dvs. ati incercat sa aflati de ce a procedat asa..?? L-ati intrebat pe seful dvs. de ce va plateste mai putin ? Daca faptul ca sunteti insarcinata are vreo legatura ? Poate e doar o presupunere , sau o neantelegere . Lucrurile sunt mai usor de rezolvat din interior, decat din exterior. Si relatia dvs, si a colegilor de munca cu angajatorul ar fi mai buna, decat daca il reclamati , sau ii puneti pe colegii dvs.martori, sau parte in conflicul dvs. Incercati sa va rezolvati problema amiabil .

Alte discuții în legătură

Ce drepturi mai avem noi, angajatii? omideo20 omideo20 Buna seara.Lucrez incadrl unei firme de un an de zile.Programul este de 12 ore adica 12 cu 24.Dupa calculele mele imi ies peste 200 intr-o luna.nu primesc ... (vezi toată discuția)
Legislatie munca Nicoleta2018 Nicoleta2018 Buna ziua,am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta: Lucrez la o statie peco,in anul 2017,nu am avut concediu de odihna,pe motivul ca nu a fost personal si nu ... (vezi toată discuția)
Mediere sau nu in cazul conflictelor de munca? ct25exs ct25exs Mi se pare mie sau este un conflict intre legea 168 priv. conflictele de munca si legea 62, a dialogului social, in ceea ce priveste medierea? Si care dintre ... (vezi toată discuția)