buna ziua. am acelasi loc e munca de 2 ani si jumatate.pe cartea de munca am salariu minim pe economie dar in mana iau 1200, iar de cand am ramas insarcinata seful meu a inceput sa imi dea ceea ce este pe contract chiar daca mi-am respectat programul normal de munca si atributiile aferente.am vreo sansa sa dovedesc ca luam un alt salariu?pot face ceva?multumesc frumos
Sau puteti apela la un mediator. Intrucat, pentru medierea conflictelor individuale de munca sunt aplicabile prevederile art. 73 alin. (2) din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 73 alin. (2) din Legea 192/2006 prevede ca dispozitiile prezentei legi se aplica si in medierea conflictelor de drepturi de care partile pot dispune din cadrul conflictelor de munca.
Potrivit art. 2 din Legea 192/2006 daca legea nu prevede altfel, partile, persoane fizice sau persoane juridice, sunt obligate sa participe la sedinta de informare privind avantajele medierii, inclusiv, daca este cazul, dupa declansarea unui proces in fata instantelor competente, in vederea solutionarii pe aceasta cale a conflictelor in materie civila, de familie, in materie penala, precum si in alte materii, in conditiile prevazute de lege.
Inainte de a vorbi de conflict de munca, care intr-adevar are la baza doar nerespectarea clauzelor contractuale (care ...culmea ....se respecta), vorbim de frauda, de evaziune fiscala. Aici nu se prea intocmesc documente. Un inspector bun poate da de urma banilor.
Ce poti solicita instantei de judecata? Plata salariului prevazut in CIM...care se plateste integral.
Cand e vorba de banii negri trebuie apelat la institutiile statului, in speta ANAF, SIF, pentru identificarea acestor sume, iar ulterior, daca se constata existenta acestora, se poate introduce o actiune in instanta.
Legislatie munca
Nicoleta2018
Buna ziua,am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta:
Lucrez la o statie peco,in anul 2017,nu am avut concediu de odihna,pe motivul ca nu a fost personal si nu ... (vezi toată discuția)