avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie Pluviala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie Pluviala

Buna ziua,
Am un apartament in care nu mai locuiesc. Conducta de scurgere a apei pluviala trece pe la mine in apartament si tot in dreptul meu este si imbinarea dintre tevi. Nu stiu cauza, dar imbinarea aceaa a cedat si tevile s-au desprins astefel incat toata apa se scurgea in apartament. Timp de 3 zile vecinii au incercat sa gaseasca o cale de a ma anunta, Intr-un final au reusit sa ma anunte si m-am dus imediat pentru a vedea despre ce este vorba si pentru a remedia problema.
Mentionez ca eu nu am trecut pe la apartament de 4-5 luni, timp in care nu a fost nici o problema, aceasta avarie a aparut acum 3 zile.
Acum vecinii de sub mine vor sa le platesc eu daunele produse de aceasta inundatie. Sunt obligat sa le platesc daunele? si daca da, care este procedura legala? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2018
CriN05, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:06, 21 Martie 2018
Este de preferat ca in cazul in care nu locuiti permanent intr-un apartament sa lasati o cheie unui vecin de incredere sau date de contact la asociatie pentru a fi gasit imediat pentru astfel de evenimente.
Daca ati fost gasit imediat in asa fel incat sa interveniti imediat nu ati fi fost obligat sa platiti daune vecinilor intrucat conducta de scurgere a apei pluviale face parte din partile comune ale imobilului.
Dar cum avaria nu a fost remediata imediat ce a fost constatata si limitate efectele incercati sa ajungeti la o intelgere amiabila cu vecinii care au fost prejudiciati si vedeti ce pretentii au, ce bunurile le-au fost afectate, pereti, tavan, etc. Mergeti cu un mester sa faca o evaluare a pagubelor, aveti in vedere ca trebuie sa reparati doar daunele produse, nu va apucati sa le zugraviti intreaga casa.
Buna ziua, dar in cazul in care nu am vecini de incredere, si daca lasam datele de contact si plecam si eram placat din tara?
Si sa presupem ca poate la mine ar fi fost totul in regula cand am plecat, dar daca unu din vechi a facut renovari si a miscat teava si din cauza asta s-a produs avaria.
In cazurile de mai sus tot eu as fi responsabil ?
Si in cazul in care nu reusim sa ajungem o intelegere, sa spunem ca vecinii vor sa isi renoveze apartamentul pe cheltuiala mea ?
Trebuie luat in calcul ca o teava din apartament se poate fisura din cauza imbatranirii materialului, vechimii, etc.
Daca vecinul a miscat teava trebuie sa probati acest lucru.
in cazul in care nu ajungeti la o intelegere amiabila cel mai probabil se va ajunge in instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teava scurgere apa wc stefanlupu stefanlupu Buna seara , ma confrunt cu o situatie si nu stiu cum sa actionez.Locuiesc intr-un bloc de 4 etaje la etajul 4.De cateva saptamani vin vecinii de la etajul 2 , ... (vezi toată discuția)
Costuri reparatie si desfundare coloana pluviala ...cine suporta ? citaro citaro Buna ziua, ma numesc Sandu și locuiesc într-un bloc cu patru etaje și sase scări...de curând la scara noastră a fost reparata terasa...costurile ... (vezi toată discuția)