avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Activitate cunoscutul

Activitate cunoscutul

Bună ziua! Dacă nu am incheiat un contract pentru concediu pre și postnatal cu CAS(cel de 1%) plata indemnizatiei se face de la data nașterii copilului sau după cele 42 de zile de concediu (ne platit) ?
Mulțumesc!
buna ziua!
tin sa precizez ca avem autorizatie de excavare a pietrisului pe raul Siret obtinuta de la mediu pana in anul 2020.
autoriztia de la apele romane a expirat si am facut documentele pentru obtinerea unei noi autorizatii, dar la mediu imi cere o revizuire a autorizatiei de la Natura 2000. Saptamana aceasta mi-a spus cineva ca, conform unui articol(nu stiu care), daca autorizatia e valabila nu-mi trebuie aceasta revizuire. Am toata documentatia facuta cheltuind o groaza de bani, dar nu pot inainta din aceasta problema.
As vrea sa-mi spuneti cu noua lege (de la 1 iulie) pentru stimulentul de insertie daca trebuie sa facem vreo cerere?Tin sa precizez ca copilul s-a nascut in luna februarie,iar dosarul a fost depus in luna mai.La dosar sunt contributiile pe ultimile 12 luni inainte de nasterea copiluli.

O alta intrebare ar fi daca poate beneficia de acest stimulent de insertie o familie a carui copil s-a nascut in 4.05.2015,iar angajarea tatalui a fost in luna septembrie 2015,ar putea depune dosarul dupa un an de la angajare si sa obtina acest stimulent pana la implinirea varstei de doi ani?
Va multumesc !
Răspuns la discuția Taxa de mediu 2016
Buna!Vei avea nevoie de urmatoarele acte pt.inscriere:
-contract vanzare cumparare (daca masina e adusa de altcineva si contractul acelei persoane cu fostul proprietar)
-acte doveditoare ca masina a fost radiata pentru export (ex: din Germania - brif mare si mic)
-fisa de inmatriculare cu viza primariei de domiciliu cum ca ati fost luat in evidenta la impozit
-o taxa de la primarie pentru inmatriculare definitiva
-taxa la CEC pentru talon
-documentul de identitate al solicitantului (original si copie)
-placile cu numere de inmatriculare daca masina a avut numere provizorii
-certificat autenticitate obtinut de la RAR valabil 60 de zile
-cartea de identitate a masinii (CIV) emisa de RAR
-dovada de efectuare a ITP in termen de valabilitate emisa de RAR
-copia documentului de asigurare obligatorie auto
-dovada taxei de poluare (tot ce va da de la fisc)
Nu stiu exact cat dureaza,dar nici un cost total. eu mi-am calculat taxa de timbru de pe [ link extern ] .
Sper ca ti-am fost de ajutor :D
Buna Ziua! Eu sunt salariata la o companie,iar sotul meu este administrator si nu figureaza ca angajat . Poate in aceste conditii sotul sa beneficieze de calitatea de coasigurat pe asigurarea mea de sanatate, in cadrul companiei la care lucrez eu? Luand in considerare aceasta situatie, eu pot beneficia de deducere la plata impozitului, rezultand de aici ca eu il intretin?
Va multumesc!