Ma aflu in urmatoare situatie: anul trecut in decembrie am incheiat un antecontract pentru achizitionarea unui imobil (casa pe pamant) prin programul Prima Casa. La momentul respectiv, casa nu era terminata: exteriorul era gata (acoperis,izolatie, tencuit, varuit) insa interiorul era la rosu (nici sapa nu era turnata).
Pe masura ce avansau lucrarile, vanzatorul (persoana fizica) se tot plangea ca sta prost cu banii, (ca are un nepot cu probleme de sanatate si doreste sa incheiem vanzarea cat mai repede ca sa plece cu el la tratament in strainatate) motiv pentru care, pentru ca tot trebuia sa ma duc sa imi aleg gresia/faianta/parchetul/sanitarele, am convenit verbal sa le achit eu, urmand sa imi recuperez investia in momentul in care banca ii va transfera banii.
Timpul a trecut si termenul din antecontract a fost depasit. Am facut o alta intelegere la notar in care i-am lasat libertatea vanzatorului sa treaca ce termen doreste, numai sa fie gata imobilul.
Dupa ce am facut noua intelegere, vanzatorul a inceput sa isi ia alte lucrari (varuit/montat gresie) pe la diferite persoane, timp in care nu s-a mai ocupat de casa cu saptamanile.
Ramanand de facut doar cateva maruntaie (pus plinta in dormitoare si living, chituri un hol, de pus praguri la usi), vanzatorul avea pretentia sa incheiem vanzarea spunand ca vine dupa aia sa le termine.
Suparat fiind pe delasarea lui, i-am spus ca nu ma duc sa semnez nimic la banca pana cand casa nu va fi gata iar acum vanzatorul nu mai vrea sa recunoasca suma pe care trebuie sa mi-o recuperez (2.000 de euro).
Tinand cont de faptul ca pentru toate bunurile achizitionate am facturi, precum si martori (care au au fost cu mine cand le-am achizitionat pentru a ma ajuta sa le incarc/descarc), cum m-ati sfatui sa procedez pentru a-mi recupera investitia.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: am o masina skoda inca in garantie. Am fost plecat in concediu iar dupa o saptamana de stat masina in parcare, mi-au aparut niste pete de condens pe interiorul sticlei de la turometru si vitezometru. Am fost la dealerul de la care am cumparat masina si, in ciuda faptului ca am incercat sa le explic ca acolo este o garnitura care nu etanseaza cum trebuie, pe motiv ca ei nu raspund de umiditatea din aer, nu il schimba pe garantie.
Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie?
Va multumesc anticipat!
Va rog ajutati-ma cu o parere in urmatoarea speta: de la inceputul anului si pana in prezent am obtinut niste venituri la jocuri de noroc online (ruleta online).
Calculat pe fiecare retragere efectuata, ma incadrez in plafonul de 1% insa insumand retragerile, m-as incadrez in plafonul de 16%.
Mentionez ca retragerile au fost efectuate in zile diferite.
Impozitarea se face pe fiecare retragere in parte sau pe toata suma?