avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare investitie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare investitie

Buna ziua,

Ma aflu in urmatoare situatie: anul trecut in decembrie am incheiat un antecontract pentru achizitionarea unui imobil (casa pe pamant) prin programul Prima Casa. La momentul respectiv, casa nu era terminata: exteriorul era gata (acoperis,izolatie, tencuit, varuit) insa interiorul era la rosu (nici sapa nu era turnata).
Pe masura ce avansau lucrarile, vanzatorul (persoana fizica) se tot plangea ca sta prost cu banii, (ca are un nepot cu probleme de sanatate si doreste sa incheiem vanzarea cat mai repede ca sa plece cu el la tratament in strainatate) motiv pentru care, pentru ca tot trebuia sa ma duc sa imi aleg gresia/faianta/parchetul/sanitarele, am convenit verbal sa le achit eu, urmand sa imi recuperez investia in momentul in care banca ii va transfera banii.
Timpul a trecut si termenul din antecontract a fost depasit. Am facut o alta intelegere la notar in care i-am lasat libertatea vanzatorului sa treaca ce termen doreste, numai sa fie gata imobilul.
Dupa ce am facut noua intelegere, vanzatorul a inceput sa isi ia alte lucrari (varuit/montat gresie) pe la diferite persoane, timp in care nu s-a mai ocupat de casa cu saptamanile.
Ramanand de facut doar cateva maruntaie (pus plinta in dormitoare si living, chituri un hol, de pus praguri la usi), vanzatorul avea pretentia sa incheiem vanzarea spunand ca vine dupa aia sa le termine.
Suparat fiind pe delasarea lui, i-am spus ca nu ma duc sa semnez nimic la banca pana cand casa nu va fi gata iar acum vanzatorul nu mai vrea sa recunoasca suma pe care trebuie sa mi-o recuperez (2.000 de euro).
Tinand cont de faptul ca pentru toate bunurile achizitionate am facturi, precum si martori (care au au fost cu mine cand le-am achizitionat pentru a ma ajuta sa le incarc/descarc), cum m-ati sfatui sa procedez pentru a-mi recupera investitia.

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Avocat Sebastian Murariu , Avocat 15:25, 17 Decembrie 2020
Bună ziua,

La acest moment care este stadiul lucrărilor ? Ati facut recepția ? Puteți face o acțiune în instanță prin care să arătați ca ați achiziționat materialele de construcție în perioada în care vânzătorul lucra la casa dumneavoastră. Puteți folosi și martorii însă s-ar putea să aveți o problemă pe admisibilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 5% porosanu porosanu Buna ziua, Am o rugaminte foarte mare la dv,respectiv in data de 11 februarie2009 voi incheia un contract de vz cumparare pentru achizitionarea unei ... (vezi toată discuția)
Antecontract- nerespectare termen mirelamaria mirelamaria BUNA ZIUA Am semant acum 6 luni un antecontract de v-c in calitate de cumparator -pt un teren pe care urmeaza a fi edificata o casa ( terenul are un ... (vezi toată discuția)
Reziliere abuziva contract lucrari de constructie din partea prestatorului akyla akyla In luna Mai 2022 am realizat un \"Contract executie lucrari de constructie\" in care se mentionau cerinte: unele generale gen \"glet + amorsa + varuit\" sau \" ... (vezi toată discuția)