avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Activitate AlexaStarfire

Activitate AlexaStarfire

Buna ziua,

Am lucrat in vanzari la Astra Asigurari - unde in luna martie 2015, toti inspectorii am fost obligati sa ne cream firme - SRL-uri cu obiect de activitate intermediere asigurari, pentru a ne putea primi banii. Firma am folosit-o aprox. 5 luni, pana cand Astra a intrat in procedura de faliment, apoi am demisionat.
Astra trebuie sa mai imi plateasca cateva facturi emise - o suma de aprox. 2000 lei.

Am facut toate demersurile necesare pentru depunerea actelor, iar in prezent, din cate am inteles, la Astra abia s-a emis raportul de evaluare pentru activele societatii si urmeaza sa fie supusa creditorilor strategia de valorificare.
Deci cine stie cati ani va mai dura tot procesul....

De cand am plecat din Astra a trecut un an, timp in care firma nu am mai folosit-o, ci doar imi genereaza costuri: taxa gazduire sediul social - 600 lei/an, servicii de contabilitate - 100 lei/trimestru , taxa cont bancar - 25 lei/luna. Deja a trecut un an de cand platesc aceste taxe si acum urmeaza sa intram in al doilea an.

Eu doresc sa imi inchid firma, sa scap de aceste cheltuieli fara rost. Pana acum am tinut-o deschisa in speranta ca vor intra in cont acesti bani de la Astra - aprox. 2000 lei.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat, ce as putea face, in cazul in care imi inchid firma - daca exista alte modalitati legale de primire a banilor de la Astra - tinand cont ca datoria este inregistrata pe firma mea, in care sunt unic asociat.

Multumesc!
Buna tuturor!
Acum un an am cumparat un apartament la etajul 1 in sectorul 6.
Problema este ca zilele acestea, un vecin de la etajul 7 si-a montat centrala termica a carui teava de gaze trece pe sub apartamentul meu in exterior (balcon, dormitor, bucatarie), pe la jumatatea distantei dintre parter si etajul 1 (aprox. 65 cm sub geam). Din cate am inteles a avut acordul asociatiei de proprietari (nu semnatura mea) si proiectul a fost aprobat conform normelor necesare.
Eu nu sunt de acord cu trecerea acestei tevi pe sub apartamentul meu intrucat este un risc crescut pentru spargerea apartamentului - se poate ajunge f usor de la parter (unde sunt gratii de altfel) - la teava si la geamurile mele (chiar daca am termopane, acestea se pot deschide cu usurinta si din exterior din cate am inteles - nu mai spun, Doamne fereste, daca l-as uita intr-o zi deschis). Asa ca, de cand s-a montat teava, nu mai stau linistita cand nu sunt acasa, sau noaptea.
Geamurile sunt in gradina blocului, nu dau direct in strada, iar pentru cineva rau intentionat as fi prada ideala din acea zona.
Nu as vrea sa pun gratii deoarece m-as simti ca la inchisoare, si de aceea am cumparat apartamentul la etajul 1, altfel cumparam la parter, fiind si mult mai ieftin.
Ce ma sfatuiti sa fac? Am vreo sansa daca reclam firma de gaze care a aprobat proiectul?

Multumesc!