Am lucrat in vanzari la Astra Asigurari - unde in luna martie 2015, toti inspectorii am fost obligati sa ne cream firme - SRL-uri cu obiect de activitate intermediere asigurari, pentru a ne putea primi banii. Firma am folosit-o aprox. 5 luni, pana cand Astra a intrat in procedura de faliment, apoi am demisionat.
Astra trebuie sa mai imi plateasca cateva facturi emise - o suma de aprox. 2000 lei.
Am facut toate demersurile necesare pentru depunerea actelor, iar in prezent, din cate am inteles, la Astra abia s-a emis raportul de evaluare pentru activele societatii si urmeaza sa fie supusa creditorilor strategia de valorificare.
Deci cine stie cati ani va mai dura tot procesul....
De cand am plecat din Astra a trecut un an, timp in care firma nu am mai folosit-o, ci doar imi genereaza costuri: taxa gazduire sediul social - 600 lei/an, servicii de contabilitate - 100 lei/trimestru , taxa cont bancar - 25 lei/luna. Deja a trecut un an de cand platesc aceste taxe si acum urmeaza sa intram in al doilea an.
Eu doresc sa imi inchid firma, sa scap de aceste cheltuieli fara rost. Pana acum am tinut-o deschisa in speranta ca vor intra in cont acesti bani de la Astra - aprox. 2000 lei.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, ce as putea face, in cazul in care imi inchid firma - daca exista alte modalitati legale de primire a banilor de la Astra - tinand cont ca datoria este inregistrata pe firma mea, in care sunt unic asociat.
V-ați înscris cu creanța la masa credală? Dacă da, înainte să închideți firma să cesionați creanța către persona fizică. dacă nu, luați-vă adio, nu veți mai primi banii ăia.