avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Recuperare garantie buna executie de la firma in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Recuperare garantie buna executie de la firma in insolventa

Am nevoie de ajutor specializat,eventual colaborare.Am facut lucrari de timplarie pvc la o firma care intre timp a intrat in insolventa.La fiecare factura mi s-a oprir intr-un cont de garantii o cota de 5% pentru o luna si 10% pentru un an,am facut procese verbale de predare primire cf.contract,si trebuia sa se elibereze suma retinuta ca garantie,dar dl.practician in insolventa care a preluat dosarul de la tribunal ma tot amina cu plata garantiilor invocind tot felu de motive cum ca comitetul debitorilor nu este de acord si ca se va rezolva dupa valorificarea bunurilor firmei.Eu stiam ca garantiile sint intr-un cont special la banca care a creditat[BCR] si daca am p.v. semnate si stapilate de cine scrie in contract este totul ok,dar nu este asa.Este vorba de cca 50000lei.Astept sugestii.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 01:19, 29 Ianuarie 2011
cum ca comitetul debitorilor nu este de acord si ca se va rezolva dupa valorificarea bunurilor firmei

Nu comitetul dispune asupra distribuirilor ci lichidatorul in conformitate cu prevederile legale - cine este nemultumit poate face contestatie la raport
Ca sa distribuie ceva este evident ca trebuie sa aiba bani obtinuti in urma valorificarii activelor societatii
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
Adrian Stoica, Practician in insolventa
Este adevarat ce spuneti dar banii de garantii sint intr-un cont special si nu au legatura cu masa credala,deci ar trebui sa-mi dea acesti bani
nicu 2009 a scris:

Este adevarat ce spuneti dar banii de garantii sint intr-un cont special si nu au legatura cu masa credala,deci ar trebui sa-mi dea acesti bani

De unde ati inteles ca banii sunt intr-un cont special ???
nici gand sa fie
Dar declaratie de creanta ati depus in termenul prevazut in sentinta????
Daca nu ati depus-o adio garantie !!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoooor procedura MIXAM MIXAM Situatia este urmatoarea: 1. se numeste un administrator jud de catre creditori, sindicul mentioneaza in sentinta 2. se depun de catre angajati cereri de ... (vezi toată discuția)
Fff urgent. executare irbo irbo buna ziua. as avea nevoie de putin ajutor. speta este urmatoarea: eu sunt creditor privilegiat (contract de gaj asupra unor bunuri inscris si la AEGRM). un ... (vezi toată discuția)
Ordine distribuire irbo irbo buna ziua. as avea si eu urmatoare speta mai ciudata cred si as vrea niste opinii. sunt creditor gajist. firma debitoare este in insolventa. acum aflu ca ... (vezi toată discuția)