Doresc sa deschid un SRL cu domeniu de activitate in proiectare/consultanta. Contractele firmei vor fi cu Statele Unite.
Exista vreo diferenta intre contractele cu o tara din Europa si una din Statele Unite la impozitare? Taxe?
Va multumesc pentru raspuns. E bine de stiut in cat timp trebuie platit acest impozit pe venit atat ceea ce este de declarat este o suma destul de generoasa.
Eu din cate stiu ei impun 21,5%, din care 5,5% reprezinta asigurarea de sanatate.
Si daca tot am ajuns sa discutam si despre asta, eu avand sotia coplatitor la asigurarea de sanatate, nu cred ca trebuie sa mai platesc cei 5,5%, corect?
Am si eu o mica dilema in ceea ce priveste declaratia de venituri din strainatate (201).
Stiu ca se percepe un impozit de 21,5% din totalul castigurilor inregistrate pe anul anterior si ca trebuie depusa pana pe 25 mai anul in curs.
Urmatoarea plata o voi primi undeva la sfarsitul lunii iunie si ma intereseaza daca ma incadrez ca timp cu plata.
Deci, daca eu depun maine formularul 201 completat la ANAF in cat timp ajunge plicul magic acasa?
Si inca ceva. Firma pentru care lucrez este din SUA si din ce am discutat cu ei ei nu au platit nimic acolo pentru banii pe care eu ii castig, transferurile fiind facute din conturile firmei catre mine. In aceasta situatie cu ce ii pot incurca daca eu nu as declara veniturile?