Am si eu o mica dilema in ceea ce priveste declaratia de venituri din strainatate (201).
Stiu ca se percepe un impozit de 21,5% din totalul castigurilor inregistrate pe anul anterior si ca trebuie depusa pana pe 25 mai anul in curs.
Urmatoarea plata o voi primi undeva la sfarsitul lunii iunie si ma intereseaza daca ma incadrez ca timp cu plata.
Deci, daca eu depun maine formularul 201 completat la ANAF in cat timp ajunge plicul magic acasa?
Si inca ceva. Firma pentru care lucrez este din SUA si din ce am discutat cu ei ei nu au platit nimic acolo pentru banii pe care eu ii castig, transferurile fiind facute din conturile firmei catre mine. In aceasta situatie cu ce ii pot incurca daca eu nu as declara veniturile?
Declaratia 201 depusa in acest an se refera doar la incasarile realizate in anul fiscal 2015. Oricum daca nu atasati la d201 dovezi scrise ca deja vi s-a oprit intr-un fel sau altul ceva impozit in cealalta tara, in Romania va vor impune sa platiti 16%.
Din momentul in care depuneti declaratia, aceasta este procesata de ANAF si se intocmeste decizia de impunere. Actiunea aceasta poate dura 4-6 saptamani. De la momentul primirii plicului (motiv ptr care va recomand sa notati cu exactitate data la care dvs primiti prin posta plicul, nu va bazati pe data stampilei postale, cand oficiului postal a primit-o spre distribuire) veti avea 60 de zile sa achitati suma. Deci, nu veti fi bun de plata mai repede de 3-4 luni, cum va este norocul.
Eu din cate stiu ei impun 21,5%, din care 5,5% reprezinta asigurarea de sanatate.
Si daca tot am ajuns sa discutam si despre asta, eu avand sotia coplatitor la asigurarea de sanatate, nu cred ca trebuie sa mai platesc cei 5,5%, corect?
Va multumesc pentru raspuns. E bine de stiut in cat timp trebuie platit acest impozit pe venit atat ceea ce este de declarat este o suma destul de generoasa.
Cass 2015
IoanaSVA
Am avut in anul 2015 venituri din strainatate din alte surse ,categorie de venit \"alte venituri\" pe care le-am declarat folosind D201 in anul 2016 ,neavand ... (vezi toată discuția)