avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS 2015
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS 2015

Am avut in anul 2015 venituri din strainatate din alte surse ,categorie de venit "alte venituri" pe care le-am declarat folosind D201 in anul 2016 ,neavand PFA sau alta forma de organizare juridica.
La vremea respectiva am platit impozitul de 16 % iar acum am primit o decizie de impunere pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate ,reprezentand 5,5% din suma.Este normal?
Neavand PFA in anul 2015 cand am realizat veniturile nu am fost asigurata la sanatate asa ca mi se pare absurd sa platesc iar din cate stiam aceasta categorie de venituri (alte venituri) erau scutite de la plata contributiilor in anul 2015.
Exista vreo posibilitate sa o contest?
Cel mai recent răspuns: IoanaSVA , utilizator 15:19, 6 Iunie 2019
Va rog sa cititi si la adresa www.avocatnet.ro/articol_512...
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2019
george-neagu, moderator
va multumesc pentru raspuns.Veniturile mele au fost mult peste plafon ,deci stiu ca nu ma incadrez la amnistie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas venituri activitati independente 2016? razvanbetosu razvanbetosu Am primit la finele anului trecut o decizie de impunere (CAS)cu privire la niste venituri din activitati independente din anul 2016 ,venituri pe care le-am ... (vezi toată discuția)
Pfa şi contribuţiile sociale 2016 - articol avocatnet Laura Ciobeica Laura Ciobeica Persoanele fizice autorizate (PFA) trebuie sa plătească pentru veniturile pe care le realizează un impozit de 16%. În plus, această categorie de ... (vezi toată discuția)
Bani din net, impozite, asigurare sanatate Lz2017 Lz2017 Buna. Ajutor va rog. Am un site din 2016 de pe care am facut bani (din reclame). Nu m-am interesat de taxe. A venit o scrisoare ca trebuie sa declar veniturile ... (vezi toată discuția)