Salut. Și eu am sotie filipineza. Avem copil înregistrat (din fericire) că cetățean român. Îți recomand să te înarmezi cu foarte multa răbdare, fă-ți prieteni pe la serviciul de imigrații stare civila, peste tot. Bani multi, foarte multi. Pentru acte. Statul român și filipinez de întrec în birocrații ciudate. Legi care de bat cap in cap. Eu am deja 7 ani de coșmar. Totul o sa se termine când va obține ea cetățenia. Bani timp nervi and dont guvernul up!
Detin un pistol cu bile pe care il tin de obicei sub scaunul de la masina. Cumparat pentru autoaparare acum 3 ani si nefolosit niciodata.
Intamplarea e ca ieri am fost cu masina la spalatorie iar la 5 minute de la plecare intr-o intersectie vine un tigan la mine sa imi ceara bani ca mi-a spalat geamul pe spate fara sa fiu pe faza. I-am spus ca nu avea de ce sa imi zoiasca masina cu laturile acelea ale lor si ca refuz sa ii dau vreun ban. Inainte sa fuga de langa masina a bagat sticla de plastic pe geam si m-a udat zdravan cu apa aceea murdara din sticlele lor. Intersectia este in centrul Bucurestiului si la acea ora erau si politai in intersectie (care de fapt au vazut intamplarea) si nu au reactionat in nici un fel. Fierbeam de nervi dar mi-a fost frica sa scot acel pistol sa fug dupa tiganul respectiv de fata cu politia.
Intrebarea mea este; acest fapt (daca scoteam pistolul) putea fi considerat agresiune sau autoaparare? M-am abtinut cat am putut de mult sa nu fac vreo prostie mai ales ca erau politai la 10 m de mine. Intreb pentru ca nu se stie daca o sa mai am o situatie asemanatoare cu atatia spalatori de geamulri si parcagii in Bucuresti.
Si legal cand il pot folosi si cand nu?
Multumiri!
In 2001 am luat un credit mic (800 lei) de la o asa zisa banca. Nu stiu daca ii pot da numele dar am inteles ca multe persoane au avut probleme cu ea. Am platit creditul in 18 luni. Cand am terminat de achitat creditul nu am stiut ca trebuie anuntat expres institutia ca vreau sa se inchida contul. Dupa vreo cateva luni am primit o hartie acasa ca sunt inca dator 76 lei (ceva taxe de administrare) pentru ca nu am inchis contul si acestea se genereaza automat. I-am sunat sa le spun ca nu ma intereseaza ce taxe mai pun ei dupa ce am rambursat creditul conform graficului si ultima oara cand am fost la banca eram pe 0. Nu am vrut sa le mai platesc nimic.
In fine din 2004 pana in 2016 am si uitat de ei. Acum o luna cand am fost la o alta banca cu care lucrez in prezent m-au instiintat ca am poprire pe cont pentru ca am un debit de 12 ani si care s-a tot acumulat.
Am aflat ca banca respectiva a tot acumulat acele taxe de administrare timp de vreo 10 ani in suma totala de 1100 lei, dosarul fiind vandut la o firma de recuperare care si-a pus si ea o taxa de vreo 400 lei si dosarul inaintat la un executor judecatoresc cu o taxa de 800 lei. Total 2300 lei.
E absurd sa platesc 2300 lei pentru un cont care eu l-am platit integral. Am senzatia ca imi baga mana in buzunar mai ceva ca niste camatari.
Ce am de facut?
Sotia mea este de nationalitate filipineza cu rezidenta membru de familie cetatean roman. Vreau sa ii deschid o agentie de plasare forta de munca din Filipine in Romania. Detine destule contacte cu agentii de profil de acolo si poate intermedia destul de usor tot ce tine de acte in acea tara. In afara de o societate comerciala mai trebuie ceva acreditari aici in Romania?
Multumiri!