Detin un pistol cu bile pe care il tin de obicei sub scaunul de la masina. Cumparat pentru autoaparare acum 3 ani si nefolosit niciodata.
Intamplarea e ca ieri am fost cu masina la spalatorie iar la 5 minute de la plecare intr-o intersectie vine un tigan la mine sa imi ceara bani ca mi-a spalat geamul pe spate fara sa fiu pe faza. I-am spus ca nu avea de ce sa imi zoiasca masina cu laturile acelea ale lor si ca refuz sa ii dau vreun ban. Inainte sa fuga de langa masina a bagat sticla de plastic pe geam si m-a udat zdravan cu apa aceea murdara din sticlele lor. Intersectia este in centrul Bucurestiului si la acea ora erau si politai in intersectie (care de fapt au vazut intamplarea) si nu au reactionat in nici un fel. Fierbeam de nervi dar mi-a fost frica sa scot acel pistol sa fug dupa tiganul respectiv de fata cu politia.
Intrebarea mea este; acest fapt (daca scoteam pistolul) putea fi considerat agresiune sau autoaparare? M-am abtinut cat am putut de mult sa nu fac vreo prostie mai ales ca erau politai la 10 m de mine. Intreb pentru ca nu se stie daca o sa mai am o situatie asemanatoare cu atatia spalatori de geamulri si parcagii in Bucuresti.
Si legal cand il pot folosi si cand nu?
Multumiri!