avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Conturile bancare se prescriu?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Conturile bancare se prescriu?

In 2001 am luat un credit mic (800 lei) de la o asa zisa banca. Nu stiu daca ii pot da numele dar am inteles ca multe persoane au avut probleme cu ea. Am platit creditul in 18 luni. Cand am terminat de achitat creditul nu am stiut ca trebuie anuntat expres institutia ca vreau sa se inchida contul. Dupa vreo cateva luni am primit o hartie acasa ca sunt inca dator 76 lei (ceva taxe de administrare) pentru ca nu am inchis contul si acestea se genereaza automat. I-am sunat sa le spun ca nu ma intereseaza ce taxe mai pun ei dupa ce am rambursat creditul conform graficului si ultima oara cand am fost la banca eram pe 0. Nu am vrut sa le mai platesc nimic.
In fine din 2004 pana in 2016 am si uitat de ei. Acum o luna cand am fost la o alta banca cu care lucrez in prezent m-au instiintat ca am poprire pe cont pentru ca am un debit de 12 ani si care s-a tot acumulat.
Am aflat ca banca respectiva a tot acumulat acele taxe de administrare timp de vreo 10 ani in suma totala de 1100 lei, dosarul fiind vandut la o firma de recuperare care si-a pus si ea o taxa de vreo 400 lei si dosarul inaintat la un executor judecatoresc cu o taxa de 800 lei. Total 2300 lei.
E absurd sa platesc 2300 lei pentru un cont care eu l-am platit integral. Am senzatia ca imi baga mana in buzunar mai ceva ca niste camatari.
Ce am de facut?

Alte discuții în legătură

Recorelare mancipri mancipri Acum vreo 3 ani am imprumutat 4500 ron de la banca .citifinancial . Trebuie sa rambursez 7200. Pana acum am platit 5300 ron. Am intarziat vreo 2 rate. Cei de ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta aferenta unui contract de credit neachitat cimpeancecilia cimpeancecilia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu sfaturi, indrumari legale cu privire la achitarea unui contract de credit pentru care sunt presata de KRUK Romania SRL - ... (vezi toată discuția)
Comision administrare cont vs99teo vs99teo Buna ziua, Este legal ca pentru plata ratei la un imprumut sa se plateasca comision lunar de 5 lei pentru administrare cont? (vezi toată discuția)