avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cesiune de creanta aferenta unui Contract de credit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cesiune de creanta aferenta unui Contract de credit neachitat

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi, indrumari legale cu privire la achitarea unui contract de credit pentru care sunt presata de KRUK Romania SRL - cesionarul creditului pentru incheierea unui angajament la o suma enorm de mare fata de creditul angajat.
In anul 2008 am contractat un credit de la PIREUS BANK ROMANIA S.A., in baza adeverintei de salariu (sunt salariat bugetar) am respectat graficul de plati pana in anul 2010 cand a intervenit reducerea salariatilor bugetari cu 80% nu 25%. Din acest an si pana in anul 2013, la fiecare 6 luni am mers la banca cu adeverinta de salariu prin care am facut dovada ca nu mi-a crescut salariul. La fiecare 6 luni, banca aplica procedeul - restructurare- procedeu pt care imi aplica 100 euro comision pe care mi-l adauga la credit (total 700 euro adaugat la creditul principal). Ma repet dar doresc sa fiu inteleasa: la fiecare 6 luni stabileam cat pot sa platesc in fiecare luna din rata stabilita prin primul grafic de rambursare, eu am platit 400-500 lei/luna, iar diferenta pana la 800 lei, banca PIREUS mi-o vira la credit, din cei 400-500 lei platiti imi aplicau mult la dobanda
si mai putin la creditul principal. Din 2013 nu am mai platit nimic. Acum sunt contactata telefonic, cautata personal de reprezentanti KRUK la domiciliul meu fara a fi informata prin document oficial ca mi s-a cesionat creditul. Sunt disperata , in final am solicitat doc. oficial de cesionare a contractului de credit si tr. sa restui KRUK-ului 73.601, 76 lei (credit principal 46210,31 lei, 22473,51 lei dobanda si 5849,74 lei penalizari). Fata de creditul contractat de mine in 07.05.2008, suma s-a dublat.Tot ce-am achitat pana in anul 2010 si din 2010-2013 cu reducere nu se vede la suma actuala. Ce cale mai simpla, mai usoara tr. sa aplic. Sunt salariat bugetar. Astept indrumarile dumneavoastra.
Va multumesc tare mult.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 14:28, 3 Decembrie 2015
Aveți cu certitudine ultimul act adițional semnat cu banca și știți cât era soldul creditului în momentul în care nu ați mai plătit. La această sumă adăugați dobânzi și penalități pe perioada cât nu ați plătit și o să vedeți că sumele sunt probabil corect calculate.

Singura șansă reală de a reduce suma este în situația în care contractul de credit conține clauze abuzive, de ex comisioane abuzive. Doar așa puteți reduce suma datorată.

Pe o contestație la executare, pe motivul nelegalității cesiunii , nu văd șanse reale. Cel mult, dacă actele de executare vor fi făcute prost, veți întârzia executarea o vreme. Asta, da, un avocat deștept o poate face, să întârzie executarea, dar va crește proporțional și suma datorată.
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Parerea mea e ca cel mai ieftin e sa negociati cu KRUK, sa vedeti ce clauze abuzive aveti, sa calculati cat ar fi corect de plata si sa discutati cu ei. Pentru asta trebuie lectia stiuta, ajutor juridic si un calcul bun si corect.
Va multumesc tare mult pentru sugestii!
Așteptați să intre în vigoare Legea privind limitarea sumei pe care o societate de recuperare creanțe o poate solicita de la debitor, pentru o creanță cesionată. Vor putea lua doar maxim dublul sumei plătite pentru creanța respectivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare de plata razvan22 razvan22 buna seara in mai 2012 am facut un credit la banca(credit nevoi personale) in valoare de 4500 lei si nu l-am mai putut achita ultima suma depusa a fost in ... (vezi toată discuția)
Cesionare creanta catre o alta firma de recuperare. VatafuF VatafuF Buna ziua. Tatal meu a fost executat prin executor judecatoresc incepand din anul Octombrie 2012 pentru o datorie la o banca de 6655 lei + 1417 lei (probabil ... (vezi toată discuția)
Intelegere de plata cu o firma de recuperari creante anulata!!! LiaCucos LiaCucos buna ziua! va necajesc din nou cu una din vesnicele mele probleme. sotul meu a avut un credit la Pireus la care am platit o perioada buna, la un momenta dat ... (vezi toată discuția)